Един и същ локомотив е водил и взривилия се влак

...
Един и същ локомотив е водил и взривилия се влак
Коментари Харесай

Локомотивът от Хитрино е водил дерайлиралия влак в Пловдив

Един и същ локомотив е водил и взривилия се трен в Хитрино, и товарната комбинация, която дерайлира тази заран в региона на Централна гара - Пловдив. Това стана ясно от изказването на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов.

Попов посочи, че по разпореждане на основния прокурор е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Окръжна прокуратура и към този момент се организират следствени дейности, разпитват се очевидците. Няма приключване на газ, няма потърпевши, сподели още той. Пробите за опиати и алкохол на тримата машинисти, които нямат травматични увреждания и към този момент се разпитват, са негативни. Рано е да се приказва за повода на случая, сподели още окръжният прокурор, представен от БГНЕС.

Следователи от Националната следствена работа, профилирани в сходен жанр произшествия, са в Пловдив.

Не е имало приключване на газ, няма и сега, това се следи непрестанно с уреди, няма заплаха за чиновниците на терен и за популацията на Пловдив, сподели основният комисар на Министерство на вътрешните работи Николай Николов.

"Веднага, откакто се извършат огледите и след позволение на прокуратурата, започваме оптимално бързо да подвигаме локомотивите и двете цистерни, които към момента не са изтеглени ", сподели още гл. комисар Николов. "Специални кранове ще дойдат от София, упоритостта ни е до 24 часа да пуснем още веднъж придвижването. Възстановителните работи ще се извършат с крановете, с хидравлични принадлежности - механични действия, които не допускат риск ".

Управителят на “Булмаркет рейл карго” Петър Ганев уточни като първична своя версия за случая строшаване на езика на стрелката, насочваща влака при влизането му в гарата. Главен комисар Николов разяснява, че това е една от версиите, само че езикът на стрелката може да е строшен и по време на случая. Очаква се мнението на следователите от Националната следствена работа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР