Един град в списъка на “50-те най-добри ресторанта за 2024

...
Един град в списъка на “50-те най-добри ресторанта за 2024
Коментари Харесай

Дубай събра най-добрите ресторанти в Близкия изток

Един град в листата на “50-те най-хубави ресторанта за 2024 година в Близкия изток и Северна Африка ” несъмнено господства в класацията. Дубай има 18 ресторанта в топ 50, до момента в който Аман, Кайро и Тел Авив, са с по 5 ресторанта и си разделят второто място. Маракеш и Бейрут заемат взаимно третото място с по 3 ресторанта, написа CNN.

Списъкът, за който са дали своят вот повече от 250 специалисти в региона на храните и напитките в района, включва заведения за хранене в 14 града и отразява бързия напредък на ресторантската сцена в района. С преуспяващ кулинарен пейзаж от над 13 000 заведения за хранене, Дубай господства в листата от самото му основаване през 2022 година, като 15 от 50-те ресторанта в листата се намират в града през последните две издания.

Бистро Orfali Bros завоюва купата за втора поредна година. Открито през 2021 година от трима братя - Мохамед, Уасим и Омар - менюто отбелязва сирийското им завещание и включва интернационалните въздействия от многочислените задгранични поданици на Дубай.

Много сме щастливи, за нас е огромна чест да получим това отличие. Игривото меню показва дубайската общественост и разнообразието от хора тук ", съобщи Мохамед Орфали.

В изказване за пресата Уилям Дрю - шеф по наличието на 50-те най-хубави ресторанта в Близкия изток и Северна Африка - похвали бистро Orfali Bros за " творчеството, нововъведенията и представянето на храната, допълнени от интимния жанр на обслужване ".

Сред другите дубайски заведения за хранене в челната десетка са Trèsind Studio (изискан ресторант, профилиран в пробна, съвременна индийска кухня), Ossiano (емблематичният " подводен " ресторант за морски блага в Atlantis, The Palm), Moonrise (интимен ресторант, въодушевен от японската и близкоизточната кухня) и 3Fils (известен с неангажиращите си азиатски фюжън ястия и специалитети с морски дарове).

През двете години, откогато 50 Best стартира да изготвя листата си за района на Близкия изток и Северна Африка, видът посетители, които посещават заведенията за хранене в Дубай, се е трансформирал ”, сподели Грегоар Бергер, основен готвач в Ossiano, който е разгласен за третия най-хубав ресторант в района.

“Ресторантският пейзаж в Дубай се промени фрапантно, откогато започнаn работа в Ossiano през 2014 година, като регионът се отдалечи от франчайзите и хиперкомерсиализираните предприятия, и се насочи към ресторантски прекарвания, които натъртват на артистичността и кулинарното странствуване ”, добави той.

Наградите 50 Best Restaurants са помогнали да се " сложи фокус " върху разрастващата се хранителна сцена, като уредниците дават платформа и на по-обикновените заведения за хранене, които са основали здравословна конкуренция измежду многочислените заведения за хранене в града.

Сега Бергер вижда от ден на ден посетители от чужбина, които посещават Дубай, с цел да

открият нови кулинарни дестинации и да намерят нещо, което имам вяра, че няма да намерят на никое място другаде ".

В листата са добавени три нови ресторанта от Дубай: Bait Maryam, в който началник Салам Дакак среща посетителите с домашната палестинска кухня; 21 Grams, ресторант и пекарна, предлагащи балканска кухня; и Row on 45, ресторант с изискана кухня, управителен от известния готвач Джейсън Атертън.

Предвид продължаващия спор в Близкия изток, уредниците избраха тази година да се откажат от награждаване онлайн в района.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР