Един град на Балканите влиза в топ десет на най-добрите

...
Един град на Балканите влиза в топ десет на най-добрите
Коментари Харесай

София е на 95-о място в класация на най-добрите европейски градове за 2024 г.

Един град на Балканите влиза в топ 10 на най-хубавите европейски градове през 2024 година, съгласно ранглиста на " Резънънс кансълтънси " (Resonance Consultancy), консултантска компания в региона на туризма, която подрежда София на 95-а позиция в листата.

Турският мегаполис Истанбул заема деветото място в класацията на общо 100 европейски градове, оповестява турското електронно издание " Дейли сабах ". 

На първо място е подложен Лондон, второто е непокътнато за Париж, а третата позиция държи Берлин. Столиците на Италия и Испания са сложени на четвърто и пето място в листата, следват Прага, Барселона, Амстердам, Истанбул и Милано.  

Други балкански градове в листата са Атина, която е сложена на 50-о място, Букурещ - на 74-о и Анкара - на 75-о.

Българската столица е класирана на 95-а позиция, следвана от градове като френския Монпелие, испанския Малага и немския Бремен. 

Често подценявана и рядко възхвалявана, столицата на България е подготвена да се наложи като наличен, богат на гении мегаполис, който жадува да седне на европейската маса със самочувствие, произлизащо от това, че хилядолетия наред е била кръстопът на търговията, написа в резюмето на " Резънънс ". Споменават се също седемхилядната история на града и забележителностите му, " обхващащи всички столетия ". Това е и най-достъпната европейска столица в класацията, акцентират още от компанията.

" Резънънс " отбелязва, че годишно проучва повече от 180 европейски града, с цел да сформира лист на водещите 100 от тях, подредени въз основата на критерии като богатство, прелест и качество на живот. За задачата компанията употребява композиция от съществени статистически данни и качествени оценки и рекомендации от локални поданици и гости в цифрови канали като Tripadvisor, Гугъл, Фейсбук и Instagram.

Световната ранглиста на " Резънънс " за 2024 година още веднъж отрежда челните позиции за Лондон и Париж, само че тук трети е Ню Йорк, четвърти - Токио, а пети - Сингапур. Следващите места заемат Дубай, Сан Франциско, Барселона, Амстердам и Сеул.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР