Един град е толкова голям, колкото големи са почетните му

...
Един град е толкова голям, колкото големи са почетните му
Коментари Харесай

Евгений Тодоров: Един град е толкова голям, колкото големи са почетните му граждани

„ Един град е толкоз огромен, колкото огромни са почетните му жители ”.  Тази тавтология на думите на Антоан дьо Сент-Екзюпери журналистът Евгений Тодоров написа в специфичната книга по време на церемонията в зала „ Съединение ” на Историческия музей, на която му бе връчена грамота и лента за Почетен жител на Пловдив. По време на събитието за Почетен жител на Пловдив посмъртно бе оповестена и Нери Терзиева.
Прочетете още
„ Когато се готвех за днешното събитие, погледнах кои са получавали тази купа. Сред тях има великани, пред които се усещам като джудже, само че има и такива, които са минали инцидентно отсам, през задната врата. Ние с Нери цялостен живот сме творили за Пловдив. Първият ѝ филм бе трисериен и се споделяше „ Когато Пловдив беше столица ”. Аз пък посветих една година от живота си на Съединението. Може би по тази причина и церемонията е тук - в Историческия музей. Навремето провокира сериозен интерес. Тя цялостен живот бе обвързвана с града, без значение, че работеше в София. В малкия екран звъняха и споделяха: „ Търсим Нери от Пловдив ”. Когато ѝ смениха името,  един сътрудник звънеше и споделяше: „ Търся Нели от Провдив ”. Благодаря ви, че в грамотата сте ѝ върнали остарялото име Нериман.  Моят принос за града, въпреки че имам още какво да дам, може да се премери в множеството букви и часовете ленти, отдадени Пловдив ”,  сподели Тодоров.

На събитието участваха представители на локалната власт, както и доста общински съветници, които единомислещо гласоподаваха предлагането за Почетен жител за Евгений Тодоров и Нери Терзиева.  То пристигна от някогашния регионален шеф Йордан Иванов, който също присъстваше на церемонията.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР