“Един град без млади хора няма живот. Ако младите хора,

...
“Един град без млади хора няма живот. Ако младите хора,
Коментари Харесай

И Терзиев ще връща младите в България, насърчава ги за предприемачи

“Един град без младежи няма живот. Ако младежите, вие, не изберете да останете тук, да създате фамилии, да се задържите дълготрайно, каквото и да създадем - тротоари, улици, градинки - няма смисъл. Моята цел е да направя по този начин, че младежите да останат тук. Заедно да разберем какво е нужно, с цел да не търсят реализация на открито, по какъв начин да повишим качеството на образованието, какво да създадем за средата, с цел да може младежите да бъдат дейни. ” Това съобщи Васил Терзиев по време на дебата за юношески политики в аулата на Софийския университет. В него за първи път един против различен се изправиха водещите претенденти за кмет на София. “Важно е да върнем връзката, да има общество, което работи дружно, да има юношески центрове, където да говорите и да се срещате.

Да намерим формата, посредством който младежите да бъдат част от решенията в Общинския съвет по отношение на младежките политики. В момента има представителност на хартия, само че не и в реалност ”, добави той. Кандидатът за кмет на локалната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) ” приказва за присъединяване на младите в процесите на взимане на решения, гражданското обучение, младежкото предприемачество, менторските стратегии и влизането на новаторски неправителствени начинания в клас.

Терзиев добави, че ще упорства общината да има водеща роля в връзката с младежите. “Има доста положителни планове като “Джуниър ачийвмънт ”, “Иновейтър ”, “Предприемачи в клас ”, посредством които можещи хора влизат в класовете. Те демонстрират по какъв начин младежите и общината могат да работят като едно цяло. Темата за гражданското обучение също е доста значима, с цел да създадем виновни жители. Това би трябвало да стартира оптимално рано в учебно заведение ”, изясни той.

Кандидатът за кмет сподели и че има персонална идея: “Искам да наложим модел на акселератор в учебните заведения и в университетите, с цел да могат младежите да получават финансов подтик от бизнеса за своите хрумвания и да се осъществят като бизнесмени ”, сподели Терзиев.

“Искам да благодаря на всички младежи от “Продължаваме Промяната ”, “Демократична България ” и “Спаси София ” и доброволците, с които се видяхме, с които бяхме дружно на терен, които отдадени на идеите на София и България. Те са една от най-големите ми мотивации и ми дават религия, че има бъдеще. Въпросът е по какъв начин те да стават от ден на ден и да вземат участие в политическите процеси. Мога да ви кажа, че половината от районните ни кметове са младежи, в листата ни за общински съветници има доста младежи. И сигурно ще включим младежите в ръководството. Нашият екип е млад и ние ще се борим младите да имат все по-голямо посланичество - и цифрово, и действително в общината ”, изясни Терзиев.

Той получи въпрос по какъв начин ще направи по този начин, че да задържи младежите в София. Отговорът му беше: “Аз съм го правил 15 години. С доста време, с сила, с пари, с всички контакти, с това, че сътворявам благоприятни условия, с това, че поддържам всички организации като Start It Smart, “Заедно в час ”, “Джуниър Ачийвмънт ”, като привличам непознати вложения в града, с цел да има повече работни места. Когато има стопански разцвет, отстраняваме една причина, поради която младите си потеглят. Така можем да се фокусираме върху другите - градска среда, здраве, обучение. Това съм го правил и ще продължа да го върша. Задържал съм доста хора, върнал съм доста хора, платил съм образованието на доста хора. Всичкото насъбрано познание ще го приложа редовно с доста по-голям инструмент за деяние в общината. ”

“Винаги ще избера интереса на софиянци и Студентски град. И считам, че това, че съм самостоятелен и мога да го кажа без боязън, ще ми помогне да свърша много работа като кмет, ” сподели Терзиев в отговор на въпрос към него.

Терзиев разяснява и казусът с паркирането в града. “София е една от най-моторизираните столици в Европа - тук има 700 коли на 1000 индивида. Хората би трябвало да имат аргументи да спрат да употребяват кола. Това значи по-добър градски превоз, повече връзки сред другите типове превоз, различни направления най-много с велосипеден превоз. Това е, което ще създадем - лъчове и кръгове за велотранспорт ”, сподели той. По отношение на нощния превоз претендентът за кмет удостовери позицията си, че той е потребен за София. “Г-н Борис Бонев се бори за нощния превоз и с право - той има обществена функционалност ”, изясни Терзиев.

За край Терзиев сподели, че в екипа му има сериозна мотивация положителните планове за ангажирането на младежите да се трансформира в действителност. “Надеждата ми е младежите да се учат от нашите неточности, с цел да знаят какво не би трябвало да вършат. Да гледат напред в бъдещето и да стават по-добри. Чрез консенсус, посредством надграждане на концепциите, с цел да станем по-добро общество ”, приключи претендентът за кмет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР