Един голям американски психотерапевт е казал, че неврозата на детето

...
Един голям американски психотерапевт е казал, че неврозата на детето
Коментари Харесай

Животът започва преди раждането. Какво се случва в 12-и дом?

Един огромен американски психотерапевт е споделил, че неврозата на детето стартира в съзнанието на родителите.

Вътрешната обстановка на майката по време на зачеването, събитията, с които се сблъсква по време на бременността, и изобщо всички усеща и прекарвания, през които минава в пренаталния интервал, оказват влияние върху бъдещата душeвност на детето.

Животът стартира в утробата. Два месеца след зачеването у ембриона се образува първичен мозък, кадърен да записва усещанията и възприятията на майката.

Колкото и необичайно да звучи, доста постоянно рождената карта на майката разказва точно вида родител, който детето има потребност и неумишлено чака да срещне.

А неговата лична рождена карта ще се съотнася по съответния за житейските му уроци метод към хороскопа на майката. Например, в случай че в картата на детето Луната е в сложен аспект с Плутон, доста евентуално ще се роди при майка, чието Слънце или Асцендент се намират в Скорпион.
 Edna предлага " Кибрит " - кутията, цялостна с клечки уют и благополучие, които ще зарадват всеки
Ако желаеме да изследваме наталната карта, с цел да създадем хипотези за вътреутробния живот преди раждането, обръщаме внимание на 12-и дом. Дванайсети дом е последният - скритата сенчеста сфера на разпад и размиване на визиите ни за твърдата груба, материална реалност и за личната ни персона. В него ние сме на една крачка от света на духовете, на бога и на безплътното оттатък. Оттам идваме и там се завръщаме. Той разказва и прекарванията в утробата - преддверието на живота.

 г Thinkstock

Астрологическата обстановка към 12-и дом ни дава визия какво е записал нашият мъничък първичен мозък чрез пъпната ни съгласуваност с майката.

Изследваме 1) какъв е знакът на куспидата на дома, 2) позицията на неговия шеф по знак и по дом, 3) аспектите, които той прави, 4) планетите, които се съдържат в 12-и дом и аспектите им.

Ако в 12-и дом попадат предизвикателни планети като Марс, Сатурн, Уран, Плутон, по време на бременността майката е преживявала напрежения, спорове, премеждия - изобщо сложни усеща, които посредством хормоналната система са обагрили образуването на плода и неговия прочувствен, фантазен и възприятиен живот.

 г Thinkstock

Качеството на планетите в 12-и дом ще предопределя в бъдеще несъзнаваните мотивации на индивида и ще притегля съответните условия, чийто смисъл няма да бъде неотклонно и непосредствено разбираем. Ще бъде прикрит и единствено посредством дълбока себерефлексивна работа, както и благодарение на сънищата, креативния развой или духовни практики ще можем да осезаем и интегрираме.

При Уран в 12-и дом примерно нерядко се случва по време на бременността майката или фамилията да преживеят непредвидени, разтърсващи или стресиращи събития като пренасяне в различен град или дом, рецесия или разпад във взаимоотношенията.

 г Thinkstock

И след това детето с Уран в 12-и дом се ражда с надълбоко залегнала в душeвността му концепция и очакване, че животът е непредсказуем и че всичко може да се промени без предизвестие, което основава фонова тревога и предразположеност към константни чувства за неустановеност, неустойчивост и съмнение.

Смята се, че дванайсети дом ни дава информация и за последното прераждане, обвързвано по смисъл със настоящето ни, както и за грешките и пропуските, направени в предходни животи и изплащани в настоящия.

Човек няма необикновен надзор върху тематиките, показани и ръководени от планетите в 12-и дом и от знака на върха му. Но по тази причина пък има власт над личния си развой на себеосъзнаване по тематиките на дома, което ще подкрепи еволюционното развиване.

Автор: Милена Вълканова

 г Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР