Един финал, независимо от състезанието, е изключително голям стимул за

...
Един финал, независимо от състезанието, е изключително голям стимул за
Коментари Харесай

Папазов: Финалът е огромен стимул за всеки играч


„ Един край, без значение от надпреварата, е извънредно огромен тласък за всеки един състезател. Винаги в сходен мач има и странични фактори, които въздействат на представянето на състезателите. Това е въпрос повече на логика на психиката, изключително когато е край за Купата, където всичко се взема решение в един дуел. В множеството случаи тимът, който не е любимец е в по-изгодна позиция “. Това съобщи старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов преди финала за Купата на България по баскетбол, съобщи кореспондент на БГНЕС. В разногласието за трофея „ сините “ ще се изправят против състава на Рилски състезател на 3 март във Велико Търново.

Днес столичният отбор организира открита подготовка преди съботния конфликт, като на нея бяха показани публично и двете нови попълнения в състава Дарил Брайънт и Немяна Милошевич. „ Нито аз съм вълшебник, нито те са свръх баскетболисти, които могат за една седмица да се приспособяват задоволително добре и да покажат оптималния си капацитет. Имахме много алтернативи по отношение на това дали да привличаме някого преди Купата или това да се случи незабавно след финала, защото срокът за картотекиране бе до 9-ти. Може би в случай че този период бе по-голям, нямаше да бързаме, тъй като е ясно, че те надали могат да разкрият цялостния си капацитет. Все отново ние взехме своето решение, което както минуси има и своите плюсове “, сподели Папазов.

Относно самия край и дали има изявен любимец в него, наставникът на „ сините “ съобщи: „ След като в последния ни мач Рилски състезател ни победи с 32 точки и доминираше през целия дуел в София, считам, че те са любимци във финала. В последна сметка това е въпрос на преценка и тя надали ще бъде толкоз значима на този мач, тъй като и двата тима ще излязат на терена с една-единствена цел – успеха. В този край, преобладаваща ще бъде логиката на психиката и това до каква степен всеки един от нас треньорите ще успее да извади максимума от своите състезатели, които от своя страна ще би трябвало да се опазят от напрежението, което безспорно съпътства сходен мач. Ние знаем къде са нашите плюсове, оценяваме доста добре и мощните страни на противника. Смятам, че сега Самоков разполага с най-хубавия тим в своята история – изключителна успеваемост на селекцията. Имаха страхотни попадения в избора си на задгранични баскетболисти и несъмнено разполагат с доста мощно играещи българи в лицето на Златин Георгиев, Йордан Бозов и Мартин Маринов. Няма подозрение, че се изправяме против един доста мощен тим, само че ще опитаме да обезвреждаме мощните им страни “, съобщи Папазов, който не пропусна да изрази своето отчаяние от нападките, отправени към неговия отбор от страна на някои от останалите тимове в родното състезание.

„ Ние 50 дни единствено мълчим. Словесни престрелки от наша страна няма. Левски работи и преглъща. От всички в България, освен в баскетбола, мога да приказвам най-добре. Престрелки с никого не сме водили – единствено на баскетболния терен, с баскетболни причини, потвърждаваме на тези, които се пробват по всякакъв начин да вменяват виновност в нас “, добави още експертът.

Иначе коментар за идния край направи и едно от новите попълнения в състава – американският гард Дарил Брайънт. „ Това е страхотна опция за мен – още в първия ми мач ще имам опция да печеля трофей. Това и главната ми цел сега. Решението да ми дойда тук не бе мъчно, защото предходната година играх с Кийт Клентън в ПАОК. Въпреки че не съм играл формален мач от известно време съм изцяло подготвен съм за финала, съобщи 27-годишният баскетболист. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР