Един европейски камион - трябва да има отделна линия за

...
Един европейски камион - трябва да има отделна линия за
Коментари Харесай

Андрей Новаков: За един европейски камион трябва да има бърза писта и отделно гише

" Един европейски камион - би трябвало да има обособена линия за него, настрана гише, бърза писта. "

Това съобщи пред БНР българския евродепутат Андрей Новаков, който е създател на смяна в законодателството, заложена в Регламента за интернационалните транспортни коридори, чието утвърждение следва.

Според смяната инспекцията на един камион би трябвало да бъде най-много 1 минута, с цел да няма " тапи " по границите сред държави-членки на Европейския съюз, какъвто е казусът с българо-румънските Граничен контролно-пропусквателен пункт.

" В момента, в който отиде Европейска комисия там и остане 3-4 дни да ревизира, ще се види, че опашки няма да има. Докато има инспекция. Това значи, че може да се случи ", безапелационен е евродепутатът.

По думите му " тази обстановка няма да бъде решена нито от българското, нито от румънското държавно управление ". Според него решението " би трябвало да пристигна от Брюксел ".

Новаков разяснява и и изтеклия минлата седмица отчет за финансовото положение на страната:

" Задължително е да се вземат ограничения, които да внесат непоклатимост. Не можем да приказваме за еврозона при подобен недостиг. Това ще повлече отрицателни последици и във връзка с европейските фондове, на европейските стратегии, които се съфинансират от българските общини. "

" Да обложиш тези, които са заявили облагата си, които са я изработили, значи, че им казваш – заповядайте в сивия бранш ", счита Андрей Новаков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР