Един-единствен служител на Централния софийски затвор е имал възможността да

...
Един-единствен служител на Централния софийски затвор е имал възможността да
Коментари Харесай

Само един въоръжен надзирател по пътя на бегълците от затвора

Един-единствен чиновник на Централния софийски затвор е имал опцията да спре с оръжие рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев, които избягаха през централния вход на обекта. Той обаче бил повален от тях. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева в студиото на „ Тази заран " по bTV.

„ Единственият въоръжен пост е на бариерата. Служителят, когато ги вижда да излизат от вътрешната врата, той потегля против тях. Те го повалят. Тръгва след тях, вади оръжие, само че регионът е с леки коли, жители ", описа тя какво е видяла на записите от камерите. Там по-късно се виждат и други надзиратели. Според наредбите обаче те не са въоръжени - даже и с палки.

„ Първата ми реакция беше на яд - по какъв начин е допустимо това да се случи ", призна Цачева. По думите й по цялата верига е имало информация, че Пелов и Колев са рискови, имат и налагани санкции за вкарване на мобилни телефони, само че в последна сметка се оказват в помещението за приемане на колета въоръжени.

Заради бягството с постовете си се разделиха шефът на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията " Свилен Цветанов и началникът на пандиза в София Петър Кръстев. Начело на ГДИН най-малко краткотрайно ще застане един от зам.-директорите на Главна дирекция „ Охрана " (Цачева не можа да си спомни дали семейството му е Миладинов, или е Младенов - б.р.).

От ГДО ще създадат и разбор на организацията на защитата в Централния софийски затвор.

„ Във всеки миг, в който министър-председателят ми изиска оставката, аз ще я дам. Министърът на правораздаването по закон има отговорност за общото управление и надзор. Моите отговорности като министър във връзка с изпълняването на управническата стратегия за политиките, които се организират в местата за отнемане от независимост, се съблюдават ", сподели Цачева във връзка апелите на опозицията да напусне поста си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР