Един ден преди ежегодния Национален събор на левицата на Историческата

...
Един ден преди ежегодния Национален събор на левицата на Историческата
Коментари Харесай

Младежите в БСП дискутираха проблеми пред България и Европа

Един ден преди годишния Национален събор на левицата на Историческата поляна под връх Бузлуджа Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия събра в Стара Загора млади социалисти от цяла България, с които дружно организираха полемиката " Политика на кръстопът: България, Европа и светът ". Специални посетители и съществени панелисти бяха ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Събитието стартира с одобрение от ръководителя на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Габриел Вълков. " Радвам се да видя толкоз доста членове на Младежкото обединяване в Българската социалистическа партия, както и доста младежи, които не са част от нашата общественост, само че интензивно се интересуват от леви политики. Организирахме тази полемика по две аргументи - обединяване и независимост на мнението.

Ние от Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия имаме вяра, че единствено когато имаме свободата да разясняваме почтено огромните политически въпроси, засягащи страната ни, а и целия свят, можем да се обединим зад същински значимите леви политики, които като социалистическа партия би трябвало да пазиме ", показа Вълков пред участниците.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова поздрави младежите за организацията на полемиката и начерта картината на политическата конюнктура в страната и ролята на левицата в нея. Тя напомни, че Българска социалистическа партия още преди години е почнала борбата против статуквото, а в този момент към този момент има и своите сътрудници за извоюването й.

Лидерът на социалистите показа, че съгласно нея идват времената, в които светът ще се ръководи от обединения, а Българска социалистическа партия е партията с визия за бъдещето.

В рамките на полемиката Нинова описа на младежите и за главните политики, засягащи младите в България, които през последните месеци са били защитавани от министрите на левицата в ръководството.

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев стартира своето приветствено слово, като подсети на младежите, че през 2009 година, в най-трудния миг за левицата, след тежка загуба, е основано Младежкото обединяване, с цел да покаже, че Българска социалистическа партия има вероятност, да извади младите на напред във времето и да им даде самостоятелност.

" Тази година честваме 13 години Младежко обединяване, 30 години ПЕС и 131 години Българска социалистическа партия! Социализмът е оптимистична идеология. Няма по какъв начин да си социалист, в случай че си черноглед ", акцентира той. Президентът на ПЕС показа, че Българска социалистическа партия би трябвало да избегне един главен риск във връзка с идните избори. Той предизвести да не се чака, че другите партии от досегашната коалиция няма да отстояват личните си политически ползи и профили, а всички останали няма да са врагове за тях.

След отварянето на полемиката представителите отговаряха на разнообразни въпроси от младежите, в това число какви би трябвало да са позициите на България по отношение на приемането на Република Северна Македония в Европейския съюз, приемането на еврото и енергийната самостоятелност на страната ни.

Събитието приключи с флашмоб под наслов " Повече девойки в политиката ", с който младите социалисти показаха потребността от обезпечаване на повече благоприятни условия за включване на млади дами в политическите и гражданските процеси.

Страницата приготви Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия



Подкрепете ни като последвате или харесате вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР