Един ден млада жена, отчаяна и обезверена от живота, споделила

...
Един ден млада жена, отчаяна и обезверена от живота, споделила
Коментари Харесай

Притча за хората, които променят света завинаги

Един ден млада жена, обезверена и обезверена от живота, споделила със своя татко паниките си:

– Тате, уморих се, животът ми е тежък, срещам компликации, имам съществени проблеми, от самото начало плавам против течението и към този момент нямам сили… Какво да върша?
 image2_16x9.png Не прикривай несъвършената си кожа, промени я! На фокус
Вместо отговор, бащата взел три съда с вода, като в единия поставил морков, в другия – яйце, а в третия изсипал малко кафе. После ги поставил на печката и оставил водата в трите съда да заври. След известно време извадил от водата моркова и яйцето и налял чаша кафе.

– Какво се промени? – попитал той щерка си.

– Яйцето и моркова се свариха, а кафето се разтвори във водата – дала отговор му тя.

 f iStock

– Не дъще, по този начин е единствено на пръв взор. Погледни – твърдият морков, след варенето, омекна. Крехкото и течно яйце се втвърди. Външно те не се трансформираха, само че промениха същността си под въздействието на едно и също неподходящо събитие – кипящата вода. Така е и с хората – мощните на пръв взор, могат да се огънат и разнежен там, където нежните и нежните стават по-силни и твърди…

– А кафето? – попитала дъщерята.

– О! Това е най-интересното! Кафето се разтваря във враждебната среда и трансформира нея – трансформира елементарната гореща вода във превъзходна, ароматна напитка.

 f iStock

Така е при хората. Има една особена категория хора, които не се трансформират от силата на събитията – те трансформират самите условия и ги трансформират в нещо ново и прелестно, извличайки изгода и познания от другите ситуации…

Всъщност, нормално това са хората, които трансформират света.

 f iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР