Един ден да танцува за Болшой театър – това е

...
Един ден да танцува за Болшой театър – това е
Коментари Харесай

Той има една мечта

Един ден да танцува за Болшой спектакъл – това е огромната фантазия на 11-годишният Семьо н. Той е танцувал " Лешникотрошачката ".  Сега тренира настойчиво във  Владивосток, с цел да сбъдне тази своя фантазия. Вижте неговата история в канала във vbox7:
 
„ Когато чух за първи път чух термините, употребявани в балета, се чудих какво е това. И по какъв начин се очакваше тъкмо да ги извърша? “, споделя Семьон Семьонов

Сега той посещава интернат във Владивосток, което го води една крачка напред до реализиране на фантазията му. Затова  тренира всеки ден – с часове.

Семьон Семьонов има фантазия. Един ден да танцува балет……в Болшой спектакъл в Москва!

 „ Да танцуваш балет е хубаво, само че мъчно. “, счита 11-годишното момче.

Той може да се прибира у дома единствено за няколко дни, тъй като родния му Биробиджан е дребен град на хиляда километра от Владивосток.

 „ Това е неговата опция да опознае един различен свят – и даже, може би, да стане прочут. “, споделя преподавателката Юлия Подкич.

Обратно във Владивосток. Последни подготовки за балета на Чайковски „ Лешникотрошачката “.

 „ Спри, Семьон, чакай! Не по този начин! Трябва да слушаш музиката. “, споделя балетмайсторът.
 
А момчето си признава: „ Разбира се, че съм уплашен. Това е огромна сцена, не като тези, на които нормално танцувам. Там има професионални танцьори и не мога да се изложа пред тях. “, споделя момчето.

Големият ден! Операта във Владивосток е разпродадена. Притеснението е осезаемо. Семейството на Семьон е тук, несъмнено.

 „ Това е моят късмет. В балетното учебно заведение споделят, че това е късмет един път в живота и тогава не повярвах. Сега не мисля по този начин. “

Може би Семьон ще танцува един ден на интернационалната сцена?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР