Един демонстрант беше убит и най-малко петима бяха ранени вчера

...
Един демонстрант беше убит и най-малко петима бяха ранени вчера
Коментари Харесай

Един убит и петима ранени при антиправителствена демонстрация в Манагуа

Един стачкуващ беше погубен и минимум петима бяха ранени през вчерашния ден при антиправителствени митинги в нигарагуанската столица Манагуа, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

Полицаи и последователи на президента Даниел Ортега нападнаха стотици стачкуващи, призоваващи за освобождението на опозиционери, задържани при неотдавнашни митинги. Демонстрантите издигаха също лозунги за оставката на Ортега и неговата брачна половинка и вицепрезидент Росарио Мурильо. 

Полицията употребява сълзотворен газ и гумени патрони против стачкуващите, а въоръжени последователи на Ортега откриха огън, оповестиха локални медии. Най-малко петима души, измежду които публицист от частна телевизия, са били ранени. 

Националната полиция заяви, че един човек е бил погубен в престрелка сред стачкуващи, наречени от полицията " терористи " и фамилии, които защитавали домовете си от набези на " екстремистки групи ". 

В рецесията, почнала на 18 април с митинг против план за промяна на обществената сигурност и прераснала в искане за оставка на Ортега, до момента са убити над 320 души по данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за човешките права, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР