Един декар борова гора, в близост до радиоантените на територията

...
Един декар борова гора, в близост до радиоантените на територията
Коментари Харесай

Пожар унищожи 1 декар борова гора

Един декар борова гора, наоколо до радиоантените на територията на Политическа партия "Шуменско плато ", е изгоряла късно нощес, оповестиха от Севроизточното държавно дружество.

"Пожарът беше в мъчно налична околност, в боровия масив, който е по пътя за Лозево, наоколо до Дома за мъже с умствени увреждания. Дежурните Недялко Неделчев и Чавдар Кайряков ни се обадиха незабавно и в 20.30 часа започнахме да вършим към огъня линии с широчина към един метър, с цел да спрем разпространяването на пожара ", изясни старши лесничей Ивайло Тодоров.

Благодарение на бързата интервенция на горските е избавен 1000 декара боров масив. Тодоров изясни, че гората в тази си част е 45-годишна и под нея има мъртва горска постеля с дебелина към 40 сантиметра, която се възпламенява доста елементарно.

"Ще продължим да следим региона през идващите 2-3 дни, тъй като постелката към момента е гореща и под нея има обгорели чукани, които елементарно могат да се възпламенят ", добави Тодоров.

Той сподели още, че това е третият пожар от началото на тази година досега в тази част на Политическа партия "Шуменско плато ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР