Един държавен глава е нормално да бъде поканен от друг

...
Един държавен глава е нормално да бъде поканен от друг
Коментари Харесай

Демерджиев за визитата на Зеленски: Ако има разговори, които са останали скрити от обществеността, това е един много лош ход и много лош знак

Един държавен глава е обикновено да бъде поканен от различен държавен глава, не тази среща да е инициирана по различен метод. Винаги е добър знак да се следва държавният протокол. Това съобщи някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев от служебния кабинет на Гълъб Донев в ефира на NOVA. Думите му са във връзка отминалата аудиенция на украинския президент Володимир Зеленски в страната ни, който пристигна по покана на държавното управление, а не на президента Румен Радев.

" Ако има диалози, които са останали скрити от обществеността, това е един доста неприятен ход и доста неприятен знак. По време на бившето служебно държавно управление всички основни диалози, които сме водили на интернационалните тематики, са свеждани до знанието на българските жители. Мисля, че позицията на президента по време на тези диалози беше почтена или най-малко такова е отразяването във всички интернационалните медии. На мен ми прави необичайно усещане другия метод на отразяване на този диалог в България и на открито. За капан надали можем да приказваме ", сподели Демерджив във връзка визитата на украинския президент.

" Протестите на служителите на реда са изцяло обективни. Това не са просто митинги на служителите на реда. Те реагират, с цел да може да се избави работата на системата. От системата на Министерство на вътрешните работи се чака доста – както битката с незаконната миграция, по този начин и сигурността в страната ", съобщи той.

За основателността на недоволството на чиновниците на Министерство на вътрешните работи той даде образец, че са поискали 1260 щата в " Гранична полиция ", които при този бюджет не могат да бъдат обезпечени. " Вътрешната комисия гласоподава по-рано в допълнение включване на щатове в пожарната ", добави Демерджиев.

" Ако не бъдат вдигнати заплатите и не бъдат вдигнати финансовите разноски, тъй като се разрушават здания, резултатът ще бъде гибелен за цялата система на вътрешната сигурност на страната ", сподели още той.

Като нужда да бъде довършена активността на служебния кабинет той изясни: " По отношение на пътната сигурност има доста дейности, които да се извършат извънредно бързо – да се оборудват чиновниците на министерството с нужните механически средства, да има изцяло взаимоотношение на всички държавни органи и с координирани действия да се подхващат бързи ограничения ", съобщи Демерджиев.

Според него назначението на Антон Златанов за началник на " Гранична полиция ", е неточност. " Той има качества, само че няма опит в областта на гранична полиция. Неговата предшественичка имаше интернационалните контакти. Лош знак е тази рокада, както е неприятен знак и промяната на шефа на полицията в Кюстендил. Лош знак е да се връщат на постовете им хора, забъркани в контрабанда. Добър образец е новият началник на Столична дирекция на Министерство на вътрешните работи ", изясни някогашният вътрешен министър.

За убийството на предприемача Красимир Каменов-Къро в Южна Африка той изясни, че при покушението са изчезнали и движимости от сейф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР