Един човек загина при самоубийствен бомбен атентат в Кабул, съобщава

...
Един човек загина при самоубийствен бомбен атентат в Кабул, съобщава
Коментари Харесай

Самоубийствен атентат срещу офиса на бившия премиер на Афганистан

Един човек почина при гибелен бомбен атентат в Кабул, оповестява " Ройтерс ".

Терористичната офанзива е била осъществена наоколо до централата на партия Хизб-е-Ислами в афганистанската столица , уточни някогашният министър председател Гулбуддин Хекматияр и добави, че един човек е погубен, а двама са потърпевши. Той посочи, че към момента не е ясно кой стои зад атентата.

Също през днешния ден по негови думи е бил осъществен и несполучлив опит за ликвидиране в пакистанското посолство в Кабул, при който са били убити голям брой нападатели, а няколко охранители са били ранени.

Министерството на външните работи на Пакистан удостовери, че посолството му в Кабул е било атакувано, като цел е бил ръководителят на задачата Убайд-ур-Рехман Низамани. Той се е измъкнал незасегнат, а един охранител е бил сериозно ранен.
 15 души починаха при гърмеж в учебно заведение в Афганистан
15 души починаха при гърмеж в учебно заведение в Афганистан

Други 27 са ранени

Низамани дойде в Кабул предишния месец, с цел да оглави едно от дребното посолства, които не бяха затворени, откакто талибаните превзеха властта в Афганистан през август 2021 година

Атаката против партийния офис на Хизб-е-Ислами е осъществена покрай джамия, като присъстващите висши партийни водачи са невредими, излиза наяве от изказване на партията.

Съобщава се, че транспортно средство, принадлежащо на нападателите и цялостно с експлозиви, е било взривено покрай партийната централа. При последвалата пукотевица двама нападатели са били убити, до момента в който са се опитвали да влязат в джамията. Те са носили жилетки с експлозиви, а един от тях - и женска бурка.

През последните месеци в Афганистан бяха осъществени няколко бомбени атентата, като отговорност за част от тях беше поета от " Ислямска страна ". Експлозия в религиозно учебно заведение в Северен Афганистан в сряда
 Двама починали при атентат в Кабул
Двама починали при атентат в Кабул

Засега никой не е поел отговорност за експлозията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР