Един човек загина, петима са ранени, сред тях и дете,

...
Един човек загина, петима са ранени, сред тях и дете,
Коментари Харесай

Киев за взривовете в Крим: Не може да се пуши на нерегламентирани места в близост до амуниции

Един човек почина, петима са ранени, измежду тях и дете, след минимум 12 детонации на военно летище на анексирания от Русия полуостров Крим.
Прочетете още
От съветското Министерство на защитата оповестиха, че гърмежите са резултат от детонации на авиационни муниции. когато съветска военновъздушна база покрай анексирания от Москва Кримски полуостров беше разтърсена от поредност от гърмежи, които съгласно Русия са представлявали детонации на складирани муниции, а не резултат от каквато и да е офанзива от страна на украинските сили, оповестява Ройтерс.

Местни очевидци споделиха, че са чули минимум 12 детонации към 15:20 часа локално време от военновъздушната база " Саки " покрай Новофедоровка на западния бряг на полуострова, който Русия анексира от Украйна през 2014 година и употребява през февруари като една от стартовите площадки за нашествието си в Украйна, добавя Българска национална телевизия.

Крим, ваканционна дестинация за доста руснаци, до момента беше пощаден от интензивните бомбардировки и артилерийски борби, които други региони на Източна и Южна Украйна претърпяха след навлизането на съветските сили в страната.

Министерството на защитата на Русия беше изрично, че " детонацията на няколко склада за авиационни муниции " е провокирала детонация и в началото сподели, че няма потърпевши. Според министерството не е имало нахлуване и няма развалена авиационна техника.

Основните съветски осведомителни организации цитират неназован източник от министерството, който споделя, че " единствено нарушаване на условията за пожарна сигурност се смята за съществена причина за детонацията на няколко склада за муниции на летището " Саки “. " Няма признаци, доказателства или още по-малко обстоятелства, които да сочат съзнателно влияние върху складовете за муниции “.

Здравният отдел на Крим заяви, че един граждански е бил погубен. Съобщава се, че още един човек е бил признат в болница със междинни пострадвания, а петима са били лекувани с леки пострадвания.

Междувременно Украйна направи присмехулно изказване, напомнящ реакцията й на други необясними гърмежи на съветска територия по време на спора.

" Министерството на защитата на Украйна не може да откри повода за пожара, само че още веднъж обръща внимание на разпоредбите за пожарна сигурност и възбраната за пушене на несертифицирани места ", се показва в в известието. " Не можем да изключим, че окупаторите " инцидентно “ ще намерят някои присъщи " отличителни знаци ", " визитка " или даже " ДНК ".

Съветникът на президента на Украйна Владимир Зеленски Михайло Подоляк пък означи в профила си в Twitter, че " бъдещето на Крим е да бъде перла на Черно море, а не военна база за терористи ", добавяйки, че " това е единствено началото ".

Ройтерс показва, че Москва може да упрекна Киев в прекосяване на алената линия, в случай че Украйна признае, че е нападнала територия, която Русия счита за своя.

Руският губернатор на Крим Сергей Аксьонов сподели, че към военновъздушната база е основана петкилометрова неразрешена зона. Базата е покрай морските курорти Новофедоровка и Саки, само че съветската асоциация на туроператорите сподели, че те не наподобява да са били наранени.

Въпреки това, локален очевидец сподели за Ройтерс, че има публична обсада на основния път от Новофедоровка, който води в посока към базата.

Множество видеоклипове, снимани от плажове, бяха оповестени в обществените медии, показващи големи кълба пушек в далечината.

Новофедоровка и Саки са на към 50 км северно от пристанището на Севастопол, домът на съветския Черноморски флот, който Москва използваше чартърен от Киев в продължение на десетилетия, преди да завладее и анексира целия полуостров от Украйна през 2014 година - ход, който не е приет от множеството други страни.

На 31 юли формален представител в Крим упрекна Украйна в раняването на петима души при нахлуване с дрон в Севастопол. Киев не разяснява обвиняването.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР