Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като

...
Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като
Коментари Харесай

Ислямист наръга нож и уби германски турист край Айфеловата кула, други двама са ранени

Един човек почина, а други двама бяха ранени, откакто нападател наръга с нож туристи в центъра на Париж покрай Айфеловата кула в събота вечерта, заяви министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен.

 

Министърът удостовери, че обвиненият е нападнал групи немски туристи в региона на Ке дьо Гренел, като е умъртвил един и е ранил други двама души.

 

Заподозреният е крещял " Аллах Акбар " преди да бъде задържан, сподели Дарманин, потвърждавайки информация на Агенция Франс Прес.

 

Заподозреният е прочут с коренен ислямизъм и с психиатрични проблеми, той е декларирал, че не може да понася обстановката в Газа, добавя Дарманин.

Нападателят е роден във Франция и е френски жител, оповестиха от парижката прокуратура. Той е бил наказан през 2016 година на четири години затвор за обмисляне на друго нахлуване.

 

" Храбри служители на реда арестуваха нападател, атакувал минувачи наоколо до крайбрежния бул. " Гренел ". Аварийните служби са се погрижили за тялото на починалия и за ранените. Моля, избягвайте региона ", написа министърът, който в началото заяви за един ранен.

 

Прокуратурата на Франция по антитероризма разгласи, че за момента не е почнала следствие. " Нападателят е бил обезвреден от полицията доста бързо. Опитахме се да спасим живота на индивида, който почина. Нападнатите хора са туристи ", съобщи за телевизия Бе Еф Ем лекар Патрик Пелу.

 

Позовавайки се на полицията, Бе Еф Ем заяви, че убитият е немски жител, а оръжието на убийството е било чук. Ранените са чужденец и французин.

 

Ройтерс отбелязва, че тази покруса се случва осем месеца преди летните Олимпийски игри, на които Париж е хазаин, и повдига въпроса за сигурността по време на най-голямото спортно събитие в света. Агенцията обръща внимание на обстоятелството, че управата на френската столица възнамерява невиждана до момента гала по откриването на форума на река Сена, на която се чака да участват 600 000 фенове.

 

Убийството в този момент е на крайбрежния бул., тъкмо край Сена.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР