Един човек загина, а други 10 бяха ранени след като

...
Един човек загина, а други 10 бяха ранени след като
Коментари Харесай

Отново терор в Лондон! Бус връхлетя върху пешеходци край джамия

Един човек почина, а други 10 бяха ранени откакто бус връхлетя върху пешеходци в североизточната част на Лондон, се споделя в известие на Скотланд Ярд, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът стана в региона на улица " Севън систърс роуд”. Няколко души са потърпевши.

" Обаждането в полицията е постъпило 20 минути след среднощ, откакто автомобил е блъснал пешеходци. На мястото на случая са открити няколко пострадали”, се споделя в известието.

Един човек е арестуван.

Според мюсюлманския съвет, представителната организация на мюсюлманите във Англия, случаят е станал пред джамия. Пострадали са над 10 души. Очевидец заяви за две тела, останали да лежат на земята.

" Съобщиха ни, че бус е блъснал вярващи, до момента в който излизали от джамията във Финсбъри парк. Нашите молебствия са за жертвите”, се споделя в известие на организацията, написа БГНЕС.

В свещения за мюсюлманите месец Рамазан вярващите отиват на молитва в джамиите към среднощ.

" Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със избавителните екипи, работещи на място ", съобщи в декларация министър-председателят Тереза Мей.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин съобщи, че е мощно шокиран от нападението. " Силно съм шокиран от случилото се във Финсбъри парк тази нощ. Мислите ми са с хората и с общността, наранена от това ужасяващо събитие ", съобщи Корбин.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР