Един човек загина, а десетки други бяха ранени рано в

...
Един човек загина, а десетки други бяха ранени рано в
Коментари Харесай

Един загинал и множество ранени след срутване на сцена в Испания

Един човек почина, а десетки други бяха ранени рано в събота заран, откакто мощни ветрове засегнаха музикален фестивал покрай испанския курорт Валенсия и предизвикаха сриване на сцената му, съобщи Агенция Франс Прес.

Инцидентът е станал малко след 4:00 сутринта локално време на фестивала за танцова музика Medusa Circus of Madness на плажа Кулера, на към 50 километра южно от Валенсия.

„ Част от сцената на фестивала се срути след мощен ентусиазъм напразно “, заяви службата за незабавна помощ 112 в Twitter.

„ Един човек почина, трима са в тежко положение след съществени пострадвания. Други 14 са получили леки пострадвания ", оповестиха управляващите. По-късно броят на ранените набъбна до 40.

Починалият е млад мъж на 20 година, който е бил ударен от елементи от сцената, която се е срутила. Събитието трябваше да притегли към 320 000 гости във всички дни на фестивала.

Видеоклипове в обществените медии демонстрират мощна стихия, която опустошава сцената, до момента в който хората се пробват да си спасят палатките.

Регионалният водач на Валенсия Ксимо Пуиг написа в Туитър, че това е " ужасяващ случай, който шокира всички ни ", като изрази " най-дълбоките си съболезнования на фамилията и приятелите на починалия млад мъж "./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР