Един човек загина, а десет бяха ранени, след като стълб,

...
Един човек загина, а десет бяха ранени, след като стълб,
Коментари Харесай

Един загинал и 10 ранени при инцидент с кабинков лифт в Турция

Един човек почина, а 10 бяха ранени, откакто дирек, поддържащ въжената линия на кабинков въжен превоз, се срути край турския курортен град Анталия. Той се е движел по линията Сарису-Тунектепе, заяви министърът на вътрешните работи на Турция Али Ерликая.

На мястото на случая са изпратени над 300 души от незабавна помощ, планински спасители, алпинисти, бойци, жандармерия и други. В региона има 6 хеликоптера, 1 боен товарен аероплан, 76 автомобила и 6 коли за спешна помощ, съобщи Анадолската организация.

Загиналият е 54-годишен турски жител. Някои от потърпевшите имат тежки пострадвания и са откарани в околните лечебни заведения за лекуване. 59 души към този момент са избавени от блокираните кабинки, а огромната интервенция продължава благодарение на уреди за нощно виждане.

Група от 10 депутати от опозицията също се насочиха към мястото на случая, с цел да „ проверяват в детайли произшествието ”, съобщи Йозгюр Йозел, ръководител на опозиционната Републиканска национална партия .

Лифтът разполага с 36 кабини с потенциал от по шест души всяка. Изкачването до оборудването „ Тунектепе ” с панорамна панорама към Анталия лишава приблизително девет минути. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР