Един човек загина, а четирима са ранени при нападение с

...
Един човек загина, а четирима са ранени при нападение с
Коментари Харесай

Кървава драма в центъра на Париж, един загина, а четирима са ранени

Един човек почина, а четирима са ранени при нахлуване с нож в центъра на Париж, оповестиха от Префектурата на полицията.
Инцидентът стана нощес в 22:30 часа българско време на улица „ Монсини “ във втори регион на Париж, близо до постройката на Гранд опера и влиятелните квартали към площад " Вандом ".
При нападението мъжът е крещял „ Аллах е популярен “. Той е бил премахнат от чиновници на общинската полиция, които са били наоколо.
„ Поздравявам за бързата реакция и самообладание чиновниците на реда, които са обезвредили нападателя “, съобщи в Twitter вътрешният министър Жерар Колон.
Президентът Еманюел Макрон сервира съболезнования на фамилията на починалия.
Прокурорът на Париж Франсоа Молен, който дойде на мястото на случая, даде ексклузивен брифинг. Той разгласи, че най-вероятно става дума за терористичен акт.
„ Основавайки се на свидетелските показания, съгласно които нападателят е крещял „ Аллах акбар “, до момента в който е нападал с нож в ръка минувачите, ние се обърнахме към отдела на прокуратурата в Париж, който проверява тероризма “, сподели той.
За момента към момента не са обявени никакви данни за самоличността на нарушителя. Терористичната формация „ Ислямска страна “ пое отговорността за нападението.
Двама от потърпевшите са с извънредно тежки рани и сега са приети в болница в сериозно положение. Още няколко души са се обърнали за здравна помощ, те са в положение на потрес.
Социалната мрежа Фейсбук засилва услугата „ Проверка на сигурността “ (Safety Check) в Париж след нападението с нож, осъществено в центъра на града. Опцията разрешава на потребителите на обществената мрежа оперативно да дадат знак, че са оживели при положение на терористичен акт, естествено бедствиe или злополука.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР