Един човек загина, а 46 бяха ранени след две експлозии,

...
Един човек загина, а 46 бяха ранени след две експлозии,
Коментари Харесай

Загинал и 46 обгорени при експлозии на бензиностанция в Румъния


Един човек почина, а 46 бяха ранени след две детонации, раздрусали бензиностанция за полутечен газ покрай румънската столица Букурещ.

Според държавното управление измежду ранените са 26 пожарникари, които са се втурнали към мястото на случая в община Креведия, северно от столицата, след първата детонация. Един човек е умрял.

Осем от ранените са получили тежки изгаряния.

" Районът би трябвало да бъде отцепен. Той още е рисков... Съществува риск от нова детонация на друга цистерна ", съобщи Раед Арафат, началник на румънския отдел за изключителни обстановки, пред телевизия Digi24.

В министерството на вътрешните работи беше задействан спешен щаб, на който участва министър-председателят Марсел Чолаку.

" Дълбоко съм тъжен, че детонациите в Креведия доведоха до жертви ", написа президентът Клаус Йоханис във Фейсбук, определяйки това като " покруса ".

" Трябва бързо да стартира следствие, с цел да се види дали са били нарушени разпоредбите. Моля управляващите да подхващат незабавни ограничения за ранените, с цел да не се повтарят тези нещастия ", добавя той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР