Един човек не може да е гарант за етнически мир

...
Един човек не може да е гарант за етнически мир
Коментари Харесай

Журналистът Асен Генов: Един човек не може да е гарант за етническия мир - в случая - Доган

Един човек не може да е поръчител за етнически мир - в тази ситуация - Доган. Проблемът с фактическата роля на Движение за права и свободи в българската политика остава неуреден. Това сподели в изявление за “Лице в лице ” журналистът Асен Генов.

Той се пошегува, че в медиите би трябвало да се открият отдели по “Политическа сеизмология ”  - с цел да бъдат измервани амплитудите на трусовете на българската политическа почва. 

Асен Генов изясни, че етническият мир няма по какъв начин да е артикул на самостоятелен стожер, в частния случай - на Ахмед Доган.  “Опитът да се вкара етническата нотка е обвързван с желанието да се придаде мажорно звучене. Етническият мир зависи от всеки един от нас, от всеки един български жител ”, уверен е журналистът. 

Асен Генов напомни, че до момента в който считаме какъв брой депутати са в лагера на Доган, и какъв брой - в този на Пеевски, светът към нас не стопира да се движи.  

“Унгария направи доста мощна поръчка за въпроса със Северна Македония, че по време на председателството ще бъде отворена първата глава за договарянията. РСМ би трябвало да съблюдава това, което е поела като ангажимент. Следващата седмица в Европейски Съюз следва гласоподаване. Изпратили сме към този момент новите си евродепутати - нещо да сме чули по този въпрос? ”, недоумява той неналичието на позиция по значими интернационалните тематики от страна на българските представители.  

“Румъния е комшия и на Украйна - там ще бъде построена най-голямата база на Източния фланг на НАТО. Оставаме отвън този диалог ”, сподели още Асен Генов. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР