Един човек е загубил живота си в резултат на силното

...
Един човек е загубил живота си в резултат на силното
Коментари Харесай

Един загинал при силно земетресение на Крит

Един човек е изгубил живота си вследствие на мощното земетресение тази заран, което засегна гръцкия остров Крит, оповестява " Катимерини ".

Според кмета на община Миноас-Педиада Йоанис Дракакис починалият е служащ, който е правил ремонтни действия на църквата " Пророк Илия " в село Аркалохори, която е рухнала.

Към района са ориентирани огромни сили на противопожарната работа, а за Крит е отпътувал и министърът на гражданската отбрана Христос Стилианидис.

Според локални медии най-малко още двама души са затрупани под руините на срутили се здания в селата Аркалохори и Пацидерос.

Земетресението, което беше записано тази заран в 9,17 ч., е било с магнитуд от 5,8 по данни на гръцкия институт по геодинамика или от 6 съгласно Евросредиземноморския сеизмологичен център. То е било последвано от няколко вторични труса, най-силният от които с магнитуд от 4,5.

Кметове в зоната на земетресението, представени от АНА-МПА, оповестяват за срутени остарели постройки и за вреди по системите за водоснабдяване и транспорт на електрическа сила.

Няма вреди по хотелите в регионалната единица Ираклион, в която е било земетресението, е съобщил ръководителят на локалния съюз на хотелиерите Никос Халкиадакис.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР