Един човек е загинал, след като цистерна гръмна в Русе.Снимки;

...
Един човек е загинал, след като цистерна гръмна в Русе.Снимки;
Коментари Харесай

Взрив на цистерна уби човек в Русе! Шофьорът е невредим, но служител е загинал на място

Един човек е умрял, откакто цистерна гръмна в Русе.

Снимки; Жанета Йорданова

Инцидентът е станал покрай граничния пункт „ Дунав мост ”. Заради голямо запушване от тирове към границата, 10 минути пожарните коли не са съумели да стигнат, написа " Телеграф ".

" Инцидент с цистерна се е случил преди час на площадката на смазочния цех " Лубрика " в Източна промишлена зона. За русенци няма екологична заплаха, регионът е обезопасен и се разчиства.
Шофьорът на цистерната е незасегнат, само че за жалост служителят, който е зареждал, въпреки и умел, е умрял. Изказвам съболезнования към фамилията и околните му! От фабриката са реагирали незабавно, колите на пожарната също са пристигнали в точния момент. Работниците са евакуирани. Органите на реда ще проверяват аргументите за случилото се, заяви кметът на градаПенчо Милков.

Цистерната е била в режим на разтоварване по време на гърмежа. " Към момента няма по какъв начин да дам информация за аргументите за гърмежа ", заявиВеселин Марков, основен контрольор на пожарната в Русе.

" Няма заплаха за замърсяване на почвите. Най-вероятно е имало кратковременен пик на някакво замърсяване от гърмежа, само че допускам, че това няма да се отрази върху измервателните уреди ", заявиЦонка Христова, шеф на РИОСВ-Русе.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР