Един човек е загинал при наводненията в турския окръг Измир,

...
Един човек е загинал при наводненията в турския окръг Измир,
Коментари Харесай

Един загинал при наводненията в Измир /видео/

Един човек е умрял при наводненията в турския окръг Измир, заяви турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, базирайки се на валията на окръга.
Жертвата е от турския град Мендерес.
Поройни дъждове предизвикаха огромни наводнения в западния турски окръг Измир през днешния ден. Реки излязоха от коритата си, доста жилища и търговски обекти бяха наводнени, булеварди се трансфораха в езера, разказва ситуацията телевизионният канал НТВ.
"Градът претърпява злополучие ", съобщи Измирската огромна община и предизвести жителите да не излизат, в случай че не е неотложно.
Валийството на Измир заяви, че държавните чиновници са освободени от работа за един ден, предава Българска телеграфна агенция.
Освен в окръжния град Измир наводнения имаше и в градовете Дикили, Алиага и Фоча.
Много коли по пътищата останаха под водата. Някои от колите бяха изтеглени от наводнените региони, в други водачите безпомощно изчакваха.
Екипи на полицията и противопожарната работа се отзоваваха на сигнали за бедстващи хора вследствие на наводненията.
Само за осем часа в Измир е паднало количество дъжд, което е над междинното равнище за целия месец февруари, отбелязва НТВ.
Според калкулации, показани от кмета Тунч Сойер, дъждът, паднал в Измир, се равнява на 18 на 100 от цялото количество дъжд през 2020 година
"На квадратен метър се падат по 126 литра, това е доста съществено число ", уточни той.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР