Един човек е загинал от мълния при поройните дъждове, които

...
Един човек е загинал от мълния при поройните дъждове, които
Коментари Харесай

Човек е загинал, а стотици имоти са наводнени след поройните дъждове в Гърция

Един човек е умрял от гръмотевица при поройните дъждове, които обгърнаха северните елементи на Гърция, съобщи Българска телеграфна агенция.

В региона на Солун и втория ръкав на полуостров Халкидики – Ситония, реки са излезли от коритата си, има наводнени пътища, парцели и домове. В курорта Порто Карас, западната част на ръкава, управляващите са евакуирали туристите в намиращия се там къмпинг поради придошлите води. Падналите поройни дъждове са разрушили пътища и инфраструктура, а тук-там са предизвикали и свлачища.

" Нова телевизия " заяви, че туристи са били евакуирани и от къмпинга Каламици в югоизточната част на Ситония. Община Ситония е поискала оповестяване на бедствено състояние. Над 180 литра на кв. м са падналите количества дъжд. Според Солунско радио непознати туристи и най-много българи и сърби са напуснали региона на Халкидики.

Румънски планинар е липсващ в планината Олимп, където температурата е паднала до нула градуса, оповестява Българска телеграфна агенция.

Нанесени са големи вреди на аграрни масиви в региона на Ахаия, полуостров Пелопонес, Южна Гърция, и Етолоакарнания в западната част на страната. Лошото време е основало проблеми и на остров Лимнос, където доста къщи са били наводнени. Фериботи в региона на Рио-Антирио пък са били завлечени от вълните.

Гръцките синоптици чакат от през днешния ден усъвършенстване на времето.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР