Един човек е загинал, а трима са ранени, след като

...
Един човек е загинал, а трима са ранени, след като
Коментари Харесай

22-ри ден от инвазията в Украйна: Останки от ракета удариха жилищна сграда в Киев

Един човек е умрял, а трима са ранени, откакто остатъци от свалена ракета са блъснали жилищна постройка в украинската столица Киев, заяви службата за незабавна помощ на Украйна. Сградата, в столичния квартал Дарницки, е била ударена в 5:02 ч. локално време. На мястото са изпратени пожарникари и избавителни екипи. Хората са евакуирани, прави се ремонт на структурите и избавителна интервенция по издирването на затрупани под руините хора. 

Руските сили не престават да напредват в 22-рия ден от нашествието си в Украйна, сочи последният разбор на мозъчния концерн Институт за проучване на войната. Нахлуващите войски „се сблъскват с възходящи компликации при заменяне на бойните загуби“, се споделя в отчета, като се отбелязва гибелта на четвърти съветски военачалник. 

В послание към украинския народ президентът Зеленски съобщи, че загубите на съветските сили са по-големи, в сравнение с във войните в Сирия, Афганистан и Чечня. 

В отчета на мозъчния концерн се споделя още, че Русия реалокира в района аварийни войски от Армения и непризнатата Южна Осетия. Подкрепленията „вероятно ще се сблъскат с още по-големи компликации при командването и логистиката на фронтовата линия“. Междувременно украинските сили съумяха да отхвърлен няколко съветски офанзиви против северозападните елементи на Киев през вчерашния ден. Не са осъществявани офанзиви в североизточните околности на града. Съпротивата в пристанищния град Мариупол продължава. Не стопира обстрелът на цивилни жители там, както и в Харков, на северозапад. Войната в Украйна навлезе в третата си седмица. 

В обсадения град Мариупол Русия атакува спектакъл, където са се укривали жители, заяви заместник-кметът на града. Вътре може да са се намирали сред 1000 и 1200 души, споделя Сергей Орлов. Броят на жертвите към този момент е незнаен. В северния град Чернигов 13 души, чакащи на опашка за самун, са били убити от съветски обстрел. В следващо видео послание тази нощ украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че светът би трябвало публично да признае, че Русия се е трансформирала в терористична страна. 
Той още веднъж прикани за още наказания против Москва, за повече оръжия за Украйна и за налагането на неразрешена за полети зона. Украинският водач сподели също, че „истинската защита“ за страната му е належащо изискване за триумф на договарянията с Русия.„ Преговорите ще продължат. Моите цели в договарянията са безусловно ясни: завършек на войната, гаранции за сигурност, суверенитет, възобновяване на териториалната целокупност, действителни гаранции за страната ни, действителна отбрана за страната ни “. Над три милиона души към този момент са избягали от Украйна, демонстрират данни на Организация на обединените нации. Западните страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са поискали той да заседава през днешния ден изключително поради влошаващата се обстановка в Украйна. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР