Един човек е загинал, а седем души са изчезнали след

...
Един човек е загинал, а седем души са изчезнали след
Коментари Харесай

Един загинал и седем изчезнали след катастрофа на два японски военни хеликоптера

Един човек е умрял, а седем души са изчезнали след злополука през нощта с два японски военни хеликоптера в морето.


Говорител на Силите за самозащита на Япония (ССО) удостовери пред Агенция Франс Прес случая, станал в късните часове на 20 април, и съобщи, че един човек е бил избавен, само че по-късно гибелта му беше доказана.

Министърът на защитата Минору Кихара съобщи, че спасителите " са забелязали в морето нещо, за което се допуска, че е част от хеликоптер, и считаме, че двата са се разрушили ".

" На този стадий повода не е известна, само че преди всичко вършим всичко допустимо да спасим човешки животи ", акцентира Кихара. Той изясни, че хеликоптерите са " провеждали учения за противопоставяне на подводници през нощта ". Часове по-късно Кихара удостовери, че избавеният член на екипажа е умрял. Той също по този начин съобщи, че министерството е възстановило записващите устройства на полета и " проучва повода за случая, в това число опцията за конфликт сред двата хеликоптера ".

Хеликоптерите наподобява са се разрушили по време на нощни тренировки край островите Идзу в Тихия океан, заяви телевизионният оператор NHK. Връзката с единия хеликоптер е била изгубена в 22:38 ч. локално време край остров Торишима, а минута по-късно е бил получен сигнал за изключителна обстановка. Около 25 минути по-късно, към 23:04 ч., военните разбрали, че връзката с другия хеликоптер също е изгубена в същия регион.

Хеликоптерите Mitsubishi SH-60K от Силите за морска самозащита (MSDF) оперират главно от военноморски разрушители.

От MSDF обявиха, че защото в околните води не е имало други летателни апарати или плавателни съдове, присъединяване на непозната страна в случая е малко евентуално, добави NHK.


Япония усилва разноските си за защита и задълбочава съдействието си със Съединени американски щати и други страни в Азия в отговор на възходящата китайска упоритост в района и непредсказуемата Северна Корея.

През април предходната година хеликоптер на японската войска с 10 души на борда се разруши край остров Мияко в южната част на Окинава. Нямаше оживели.

На борда на UH-60JA са се намирали двама водачи, двама механици и шестима членове на екипажа, в това число армейски военачалник от 8-а дивизия.

През януари 2022 година японски изтребител се разрушава във водите край централната част на област Ишикава, като умират двамата водачи на борда.

А през 2019 година стелт изтребител F-35A се разруши в морето, откакто излетя от североизточна Япония на подготвителна задача. Пилотът, който почина при злополуката, наподобява е страдал от пространствена дезориентация.

През ноември предходната година боен аероплан Osprey, принадлежащ на американската войска, се разруши край Япония, като починаха всичките осем души на борда. През идващия месец Съединените щати взеха решение да спрат от полети самолетите с накривен ротор в целия свят. Япония също приземи своя флот. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР