Един човек е загинал, а двама са били ранени вчера

...
Един човек е загинал, а двама са били ранени вчера
Коментари Харесай

Един убит и двама ранени в гимназия в Северна Каролина

Един човек е умрял, а двама са били ранени през вчерашния ден при намушкване с нож в гимназия в източната част на американския щат Северна Каролина, заяви полицията, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Повдигнати са обвинявания против трима младежи.

Двама малолетни с пострадвания са откарани във военноморския медицински център в Камп Лежън, а единият по-късно е умрял, заяви на конференция началникът на полицията в Джаксънвил Майк Яниеро. Той сподели, че нападението в учебно заведение „ Нортсайд “ в Джаксънвил наподобява е било с хладно оръжие, само че следствието още продължава. Ранен е и преподавател, само че не е намушкан и е получил здравна помощ на място.

Полицейският шеф сподели, че чиновник на реда в учебното заведение е реагирал 20 секунди, откакто получил сигнал за нападението, осъществено към 19 ч., а обвинен възпитаник е бил арестуван. До края на деня са били задържани трима тинейджъри и са им повдигнати обвинявания.

Нападението наподобява е станало вътре в гимназията, в обща част и доста възпитаници са били очевидци, уточни началникът на полицията.

16-годишно момче е упрекнато в съзнателно ликвидиране, държане на оръжие на територията на учебното заведение, нахлуване със смъртоносно оръжие и нахлуване против учебен чиновник, разгласи полицията през вчерашния ден следобяд. Две други момчета, на 15 и 16 години, са упрекнати в нахлуване и нарушение на публичния ред на територията на учебното заведение. Тримата са упрекнати като малолетни и имената им не се оповестяват.

Сградата на гимназията остана изолирана до 20:45 ч. нощес, след което учениците бяха пуснати да се приберат, а родителите им ги посрещнаха извън.

Регионалният учебен контрольор сподели, че през последната година сигурността в учебните заведения е засилена, във всяко учебно заведение има най-малко един чиновник на реда, сложени са камери за наблюдаване, а вратите са отварят с магнитна карта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР