Един човек е загинал, а двама са били ранени, след

...
Един човек е загинал, а двама са били ранени, след
Коментари Харесай

Един човек е загинал и двама са ранени при нападение в района на Айфеловата кула

Един човек е умрял, а двама са били ранени, откакто нападател се нахвърлил на минувачи в центъра на Париж, покрай Айфеловата кула. Това заяви френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен в обществената мрежа " Екс ". Починалият мъж е бил разпознат като жител на Германия.

Френският вътрешен министър заяви, че нападателят е задържан, а ранените са под грижите на службите за незабавна помощ. Дарманен също по този начин изясни, че хипотетичният причинител е изкрещял " Аллах акбар ", което значи " Бог е популярен " на арабски. Той също така обяснил на полицията, че е смутен от обстановката в Газа. Мъжът е бил наказан на четири години затвор през 2016 година поради обмисляне на различен офанзива и е бил в лист за наблюдаване на френските служби за сигурност, допълнил Дарманен. Има информация, че е имал и проблеми с душeвността, добавил вътрешният министър.

От телевизия Бе Еф Ем предадоха, че оръжието на нападателя е било чук, до момента в който организация " Франс прес " уточни, че починалият е бил намушкан.

Инцидентът в централната част на Париж се случва едвам осем месеца, преди френската столица да е хазаин на Олимпийските игри. Той би могъл да докара до въпроси за сигурността по време на спортното събитие. Париж възнамерява невиждана до момента гала по разкриване на игрите по река Сена, която може да притегли към 600 хиляди фенове, показва организация " Ройтерс ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР