Един човек е загинал, а четирима са в неизвестност след

...
Един човек е загинал, а четирима са в неизвестност след
Коментари Харесай

Мощна експлозия в Германия отне един живот, а ранените са десетки

Един човек е умрял, а четирима са в неопределеност след детонация в промишлената зона за утилизация на отпадъчни химически материали в западния немски град Леверкузен, съобщи Ройтерс.

Взривът изпрати в небето стълбове пушек и накара полицията да изиска от жителите на околния регион да не напущат домовете си.

 Снимка: AP/БТА

Експлозията стана в 9:40 ч. (7:40 ч. по Гринуич) и провокира пожар в склад за гориво в " Кемпарк " - промишлен парк на химически компании, измежду които Байер и Ланксес, сподели операторът на обекта " Курента ". Пожарът към този момент е сподавен.

Операторът на промишления обект " Кемпарк " сподели, че повода за гърмежа не е ясна. Ръководителят на " Кемпарк " Ларс Фридрих написа в Туитър, че всички са потресени от трагичната гибел на техен сътрудник.

 Снимка: AP/БТА

Телевизия " Велт " заяви, като се базира на градските управляващи, че един човек е умрял при случая. Не е ясно дали той е един от четиримата в неопределеност.

Телевизия Ве Де Ер цитира по-рано очевидци, че са чули детонация и са видели да се издига пушек от обект на химическата и фармацевтична компания " Байер ".

Включени сирени и известия за паника от немската организация за гражданска отбрана, изпращани на приложения на мобилните телефони, предупреждаваха за " изключителна заплаха ".

 Снимка: AP/БТА

Спасителни екипи са оказали помощ на 12 ранени, има двама съществено потърпевши, оповестиха градските управляващи в Леверкузен.

Органите на реда настояха хората да държат вратите и прозорците си компактно затворени. " Курента " заяви, че климатичните системи на обекта ще бъдат изключени до момента в който не се откри, че въздухът в покрайнината не съдържа токсични газове.

Няколко автомагистрали в региона са затворени. Районът на промишления обект е изолиран.



Промишлената зона " Кемпарк " се употребява от над 30 компании.

Леверкузен е на по-малко от 50 километра от района, който предходната седмица беше унищожен от пагубни наводнения, в които починаха минимум 180 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР