Един човек е загинал, а 34 са ранени след земетресението

...
Един човек е загинал, а 34 са ранени след земетресението
Коментари Харесай

Един загинал и 34 ранени след земетресението в Афганистан

Един човек е умрял, а 34 са ранени след земетресението с магнитуд 6,5 по Рихтер, което раздруса Афганистан довечера. Земетресението е усетено и в Пакистан, заяви Европейско-средиземноморският сеизмологичен център, представен от Ройтерс.

Трусът, регистриран в 19:17 ч. българско време, е бил с дълбочина 188 км. Епицентърът му е бил в планинската верига Хиндукуш, покрай отдалечената северна афганистанска провинция Бадахшан.

Тринадесетгодишно момиче от Пакистан е починало, откакто стена се е срутила върху него. 34 души са ранени в северния пакистански окръг Сват, заяви полицейският чиновник Шафиула Гандапур.

Органите за битка с бедствията в Афганистан обявиха, че към момента нямат данни за жертви.

Властите и филантропичните служащи обявиха, че в Бадахшан и в други северни региони са усетени доста мощни земетресения. Говорител на Червения кръст съобщи, че нямат налични данни за вреди от столицата Бадахшан, само че ревизират други региони.

Махзудин Ахмади, началник на осведомителния отдел на Бадахшан, съобщи пред Ройтерс, че също ревизират провинцията за възможни жертви, само че към момента нямат данни.



" Усетихме мощно земетресение, съгласно първичната информация най-засегнатото място е област Ямган ", сподели той.

Някои от отдалечените села в планински Бадахшан са мъчно налични и нямат достъп до телефон или интернет.

В столицата на провинцията, Файзабад, 29-годишният Ашраф Наел споделя, че си бил у дома, когато прозорците на фамилната му къща почнали мощно да дрънчат за към минута.

По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център трусът е усетен на повърхност от 1000 км от към 285 млн. души в Пакистан, Индия, Узбекистан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан, Афганистан и Туркменистан.

Големи елементи от Южна Азия са сеизмично дейни, защото тектонската плоча, известна като Индийската плоча, се притиска на север към Евразийската плоча.

Миналата година земетресение с магнитуд 6,1 в източната част на Афганистан лиши живота на над 1000 души
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР