Един човек е загинал, а 18 са били ранени при

...
Един човек е загинал, а 18 са били ранени при
Коментари Харесай

Експлозия на газов терминал в Австрия уби човек, 18 са ранени

Един човек е умрял, а 18 са били ранени при детонацията в газовия терминал Баумгартен, Източна Австрия, предадоха международните организации, като се позоваха на представителя на Червения кръст за провинция Долна Австрия Соня Келнер, пишат австрийски медии и " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Един от потърпевшите е в тежко положение, а останалите 17 са с по-леки контузии (по-рано постъпилата информация за 60 ранени беше опровергана). Взривът е станал в 8.45 ч. (9.45 ч. българско време) и е провокирал пожар. Ситуацията бързо е била овладяна. Пожарът е сподавен, само че терминалът остава затворен.

В. " Ди пресе " заяви, че минимум 50 чиновници са били евакуирани. Изданието цитира представител на пожарната на Долна Австрия, съгласно който " оглушителна детонация " е последвала от мощна взривна вълна и шест обекта в региона са се запалили, а наоколо паркирани коли са били изцяло изпепелени.

Терминалът в Баумгартен е главният център за систематизиране в Австрия на газовите доставки от Русия и от Норвегия, отбелязва " Франс прес ". Годишният му потенциал е 40 милиарда кубични метра. Открит през 1959 година, той е един от главните газови хъбове в Централна Европа. Петдесет и един % от терминала са следени от австрийската енергийна компания О Ем Ви. Съоръжението обслужва също Северна Италия и Южна Германия.

От О Ем Ви в началото се въздържаха от коментар и отхвърлиха да " спекулират " какво е предизвикало случая, защото " към момента няма сигурна информация ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР