Един човек е задържан за носене на забранени предмети на

...
Един човек е задържан за носене на забранени предмети на
Коментари Харесай

Полицията е арестувала един човек на протеста в София

Един човек е арестуван за носене на неразрешени предмети на митинга в София, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев пред Българска национална телевизия. Преди среднощ на 76-и следващ митинг с искане за оставка на държавното управление и основния прокурор се стигна пред остарялата постройка на Народното събрание.

Полицията направи кордон и не пусна протестиращите да отидат до паметника на незнайния боец и храма " Св. Александър Невски ". В челните редици на митинга имаше няколко души, които се пробваха да предизвикат пердах с полицията, само че те в последна сметка бяха несполучливи.

“Случилото се пред постройката на Народното събрание - стратегически обект от голяма важност за националната сигурност, са нерегламентирани дейности, целящи само ескалация на напрежението ", разяснява Хаджиев.

Арман Бабикян от " Отровното трио " упрекна полицията за напрежението. Според него униформените не са позволили протестиращите да преминат " по някаква причудлива причина ", тъй като не е имало заповед на кмета на София, че е неразрешено прекосяването през това място.

" Аз чакам от агитки да ни пазят тези, на които плащаме налози. Това им е работата, по тази причина им плащаме. Те пазят някаква празна постройка, тъй като на някой му е хрумнало и то нелегално, да не могат да се посетят свети места на празника ", разяснява Бабикян.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР