Един човек е убит при въоръжено нападение по време на

...
Един човек е убит при въоръжено нападение по време на
Коментари Харесай

Въоръжени нападнаха католическа църква в Истанбул, 1 убит и няколко ранени

Един човек е погубен при въоръжено нахлуване по време на неделната литургия в католическата черква " Санта Мария Драперис " в квартал Саръйер в Истанбул, заяви Yeni İzmir Haber, представен от " Фокус ".

Посочва се, че двама нападатели, носещи ски маски, са влезнали в църквата и са разкрили огън при нападението против намиращите се в църквата по време на службата в неделя.

Според информацията, получена от турската медия, един човек е прострелян в главата по време на нападението, до момента в който нападателите са избягали от мястото на случая, а някои души са ранени по време на нападението.

Министерството на вътрешните работи и валийството на Истанбул се приготвят да създадат изказване, като към момента не е ясно дали нападението е обвързвано с някоя група.

Папа Франциск изрази взаимност с католическата общественост в Истанбул, която стана цел на нахлуване, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Един човек, жител на Турция, бе погубен при офанзивата против италианската черква " Санта Мария Драперис " в централната част на турския мегаполис. Нападението бе осъществено от двама маскирани въоръжени мъже, които по-късно избягали.

" Изразявам своята непосредственост с паството на църквата " Санта Мария Драперис " в Истанбул, която по време на литургия стана цел на офанзива, при която бе погубен един човек, а няколко бяха ранени ", сподели папата след края на обичайна неделна молитва " Ангел Господен " на площад " Свети Петър " във Ватикана.

Италианският министър на външните работи Антонио Таяни в това време осъди строго нападението и сервира съболезнования на фамилията на жертвата, съобщи АНСА.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР