Един човек е убит при въоръжено нападение над италианска църква

...
Един човек е убит при въоръжено нападение над италианска църква
Коментари Харесай

Един човек загина при въоръжено нападение срещу италианска църква в Истанбул

Един човек е погубен при въоръжено нахлуване над италианска черква в Истанбул. Инцидентът е станал по време на религиозна гала в неделя, заяви вътрешният министър на Турция, представен от Агенция Франс Прес.


Нападението е станало към 11:40 в църквата Санта Мария в квартал Сариер в Истанбул и е осъществено от двама маскирани мъже, заяви Али Йерликая в обществените медии. Той добави, че е почнало следствие. Телевизионни фрагменти демонстрираха полиция и кола за спешна помощ пред богато украсената черква. Министърът сподели, че лице, разпознато единствено като C.T., което бе измежду присъстващите на неделната работа, е умряло след въоръженото нахлуване. „ Остро осъждаме тази подла офанзива “, сподели Йерликая. Мотивът за нападението не е явен.

През декември турските сили за сигурност задържаха 32-ма обвинени за хипотетични връзки с джихадистите от „ Ислямска страна “, които възнамеряваха офанзиви против църкви и синагоги, както и против посолството на Ирак. Екстремистите от ИД направиха поредност от набези на турска територия, в това число против нощен клуб в Истанбул през 2017 година, при които починаха 39 души. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР