Един човек е пострадал леко при пожара, който избухна днес

...
Един човек е пострадал леко при пожара, който избухна днес
Коментари Харесай

Един човек е пострадал при пожара в Дома за стари хора в Благоевград

Един човек е потърпевш леко при пожара, който избухна през днешния ден в Дом за остарели хора в благоевградския квартал "Струмско ". Това сподели кметът на община Благоевград Румен Томов.

Той посочи, че случаят е тръгнал от зарядно, включено в електрическата мрежа на третия етаж на общественото заведение. Пострадалият е жител на стаята, в която е зародил пожара.

Пожар в старешки дом със инфектиран с COVID-19

Мъжът се е опитам самичък да се оправи с огъня, уточни кметът на Благоевград. Той е превозен за обзор и следващо лекуване до Спешен център - Благоевград.

Пожарът е зародил малко преди 11 часа през днешния ден в стая на третия етаж на общественото заведение, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " инж. Георги Пармаков.

На място са пристигнали четири екипа на пожарната работа. Персоналът на дома към този момент е извел огромна част от потребителите на дома до идването на екипите, уточни инж. Пармаков.

Малко след пораждане на случая на място дойдоха представители на общинския и на регионалния спешен щаб, защото в общественото заведение има открит случай на ковид. След погасяване на пожара и подсушаване на постройката ще бъде осъществена стерилизация на цялата постройка и всички пространства в нея, сподели шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Калоян Калоянов.

Поставят под карантина пожарникарите, гасили пожара в старческия дом в Благоевград

Той посочи, че при седемдесет проби за COVID-19, има открит единствено един случай на мъж на 78-години, който е без признаци. Днес ще бъдат взети проби и на останалите консуматори и на личния състав на дома, сподели още доктор Калоянов. Той уточни, че на този стадий се отхвърля вероятно съществуване на различен случай, в случай че има и той ще бъде изолиран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР