Един човек е починал, десетки са се натровили, след като

...
Един човек е починал, десетки са се натровили, след като
Коментари Харесай

Влак с амоняк от България дерайлира в Пирот - десетки са в болница, един почина

Един човек е умрял, десетки са се натровили, откакто трен, пренасящ амоняк и други токсични субстанции от България, дерайлира и разля товара си край Пирот в Сърбия.

Влаковата комбинация, пренасяща токсични материали, е натоварена в България - в Девня. Влакът е бил с 20 вагона.

Поради понижена видимост на близката автомагистрала до България са станали пътни произшествия. Полицията е затворила автомагистралата.

" Седем души бяха откарани в болница в Ниш (най-близкия огромен град) ", сподели Владан Васич, кмет на град Пирот. Той заяви за 51 натровени.

Един от признатите незабавно в болничното заведение в Пирот е умрял.

Влакът е дерайлирал вечерта. Има " приключване на амоняк и разпространяване на огромно количество газ в атмосферата ", оповестиха в публично изказване от вътрешното министерство.

В засегнатата част на 60-хилядния град Пирот беше оповестено изключително състояние, а управляващите приканиха жителите да останат в домовете си.

На място незабавно след случая са изпратени 27 пожарникари с 10 противопожарни автомобила. Спряно е железопътното придвижване по тази линия. Поради неприятна видимост е прекратено придвижването сред Пирот и Бела Паланка по основния път. Алтернативният маршрут е през село Понор.

Компанията " Сърбия Карго " заяви, че това е товарен трен, който се движи ежедневно по сектора Ниш-Димитровград и транспортира първични материали от България до Прахово и Шабац.

Агенция Франс Прес заяви, че във вагоните на дерайлиралия трен са били транспортирани и химически боклуци от България.

Собственикът на онлайн портала Pirot plus Ненад Паунович сподели пред H1 по-рано, че в 30-километровия сектор от Бела Паланка до Пирот се усеща мощна миризма на амоняк, а видимостта е доста неприятна.

" Жителите на Пирот са доста уплашени и никой не излиза от къщата си ”, уточни Паунович.

Поне една от цистерните е паднала в коритото на река Нишава. Властите пробваха да успокоят локалните, че водоснабдяването не е наранено. Въпреки това в община Бела паланка предизвестиха жителите да не употребяват вода от чешмата за пиянство и готвене.

Все още не са известни аргументите за дерайлирането на влака, написа " 24 часа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР