Един човек е бил арестуван по време на вчерашния 76-ти

...
Един човек е бил арестуван по време на вчерашния 76-ти
Коментари Харесай

Един арестуван при вчерашните протести в столицата

Един човек е бил задържан по време на вчерашния 76-ти ден на митинги против държавното управление и основния прокурор в столицата, съобщи. Той е бил арестуван за носене на неразрешени предмети. Ранен е бил един служител на реда.

Късно през вчерашния ден се стигна до конфликт сред полицията и протестиращите, откакто към 21:30 часа недоволните от властта са бяха спрени сред постройката на Българска академия на науките и остарелия парламент. Демонстрантите изясняват, че са упорствали да стигнат до храм-паметника „ Св. Александър Невски “.

По униформените полетяха яйца, шишета и камъни. Демонстрантите направиха няколко несполучливи опита да раздерат полицейския кордон. Дойде и кметът на регион „ Оборище “ Николай Александров. Около среднощ - стачкуващите се разотидоха.

За днешния ден е в съгласие със Столичната община само осъществяване на протестни дейности на площад " Независимост “, както и в региона пред Българска народна банка, съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

„ Случилото се пред постройката на Народното събрание - стратегически обект от голяма важност за националната сигурност, са нерегламентирани дейности, целящи само ескалация на напрежението. В този смисъл напъните на полицейските органи са ориентирани към недопускане на по-нататъшно разгръщане на обстановката и жестоко нарушение на публичния ред ", разяснява Хаджиев напрежението сред протестиращи и полиция пред остарялата постройка на Народното събрание в 76-ата протестна вечер в столицата.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР