Нападение на руски дрон уби 1 в Одеса в Украйна, Киев отрази ракетна атака

...
Един човек беше убит при атаки на руски дрон срещу
Коментари Харесай

Един човек беше убит при атаки на руски дрон срещу пристанищен район в югозападната област Одеса в Украйна, докато украинската противовъздушна отбрана успешно свали залп от руски ракети, изстреляни по цели в столицата Киев, казаха официални лица.

Нощните атаки срещу квартал Измаил в Одеса продължиха три часа, каза областният губернатор Олег Кипер в приложението за съобщения Telegram рано в сряда.

„За съжаление, един човек загина“, каза Кипер, добавяйки, че това е селскостопански работник, който е бил тежко ранен и е починал в болница.

„В няколко населени места бяха регистрирани разрушения и пожари“, добави той, като каза, че пристанищната и селскостопанска инфраструктура са били повредени, включително административни сгради.

Дунавското речно пристанище Измаил, което граничи с членката на НАТО Румъния, се превърна в основен маршрут за износ на украинска селскостопанска продукция след оттеглянето на Русия от сделката за зърно с посредничеството на ООН през юли.

Дунавските пристанища на Украйна станаха мишена на продължителна руска атака през последните седмици.


Киев също беше подложен на руска ракетна атака рано в сряда, но нямаше първоначални съобщения за жертви или щети, казаха властите.

Руските самолети изстреляха крилати ракети по Киев, докато други ракети също бяха насочени към поразяване на цели в столицата, написа в Telegram Сергей Попко, ръководител на градската военна администрация на Киев.

„Според данните към момента в Киев няма жертви и разрушения“, каза Попко.

„Поредна ракетна атака от врага срещу мирен град с цел убиване на цивилното население и унищожаване на инфраструктурата“, каза той.

Точният мащаб на атаката срещу Киев не беше известен веднага.


Очевидци в града са чули няколко взрива, които са звучали като задействани системи за противовъздушна отбрана в приблизително 05:50 сутринта местно време (02:50 GMT), съобщи агенция Ройтерс.

Руското министерство на отбраната също каза в сряда, че неговите системи за противовъздушна отбрана са унищожили дрон, изстрелян от Украйна малко преди полунощ във вторник над района на Брянск, който граничи с Украйна.

Александър Богомаз, губернаторът на Брянска област, каза в Telegram, че няма разрушения или жертви.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР