Един човек бе убит, а няколко - ранени, при бомбардировка

...
Един човек бе убит, а няколко - ранени, при бомбардировка
Коментари Харесай

Един убит и няколко ранени при бомбардировка на военна база в Ирак

Един човек бе погубен, а няколко - ранени, при бомбардировка на военна база в Ирак тази нощ, съобщи Франс прес, като се базира на представители на силите за сигурност.

Мишена на нападението, осъществено на фона на избухливата конюнктура в района, станала базата " Калсо " в централната иракска провинция Бабил, употребена от обединението от проирански милиции " Хашд аш Шааби " (Сили за национална мобилизация), която към този момент е част от постоянната иракска войска.

Засега не са известни доста детайлности към офанзивата. От " Хашд аш Шааби " потвърдиха за ранени хора и нанесени материални вреди при детонация.

Въоръжените сили на Съединени американски щати споделиха, че не са нанасяли удари в Ирак през вчерашния ден.

" Не разясняваме информация, излязла в задгранични медии, дадоха отговор сбито от израелската войска на запитването на Агенция Франс Прес за коментар.

Агенцията отбелязва, че офанзивата е била осъществена на фона на продължаващите дипломатически старания за попречване на районен спор в Близкия изток, в миг, когато войната в линията Газа продължава, а напрежението сред Израел и Иран доведе до замяна на удари.

Иракският министър председател Мохамед Шия ас Судани в това време е в Съединените щати, където в началото на тази седмица се срещна с президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР