Един член на персонала и 13 пътници се нуждаеха от

...
Един член на персонала и 13 пътници се нуждаеха от
Коментари Харесай

Машинистът на катастрофиралия влак в Солсбъри не успя да спре навреме, констатира докладът

Един член на личния състав и 13 пасажери се нуждаеха от болнично лекуване, откакто South Western Railway и Great Western Railway, които пътуваха по един и същи път, се блъснаха в един в различен на кръстовището на тунела Солсбъри на 31 октомври 2021 година

Един от влаковете съвсем е бил в „ евентуално доста по-сериозен конфликт “ с трен, пътуващ в противоположната посока, се прибавя в отчета. Това беше избегнато с " по-малко от минута ".

Линията сред Солсбъри и Андовър беше затворена за 16 дни след конфликта, защото бяха инсталирани повече от 900 метра нов коловоз и 15000 траверси. < /p>

Докладът на RAIB, оповестен във вторник, откри, че машинистът на Югозападната железница " не е задействал спирачките на влака задоволително рано при доближаване към сигнала, защитаващ кръстовището, с цел да избегне навлизането в него ".

p> Непосредствено след злополуката RAIB съобщи, че счита, че влакът South Western е минал около червен сигнал на кръстовището, когато колелата му се подхлъзнаха по релсите.

Жертвите на злополуката Storm Babet M4, наречени от полицията на Уилтшър като „ отдадени " майка и щерка

Изображение: Двата влака са пътували в една посока, когато са се сблъскали

Докладът му заключава, че колелата се подхлъзна заради влажно време и листа по релсите - които не бяха " дейно ръководени " с " нито самодейни, нито реактивни ограничения " от National Rail.

Друг вероятен главен фактор беше неуспехът на South Western да приготви дейно своите драйвери за оценка и докладване на ниско сцепление, се прибавя в отчета.

Изображение: Линията беше затворена за 16 дни след злополуката, защото се извършваше жизненоважна работа

Общо 10 рекомендации са направени от RAIB, в това число седем ориентирано към Network Rail.

Още вести от Обединеното кралство:
Назоваха се „ отдадени “ майка и щерка, които починаха при злополука с M4
Тялото беше извадено след потъването на английска товарна лодка

Оцелелите, които преди този момент бяха припомнени суматохата от злополуката

Андрю Хол, основен контрольор по железопътни катастрофи в RAIB, сподели: „ Това беше доста сериозен случай и за първи път от основаването ни през 2005 година RAIB проверява конфликта на два пътнически влака, пътуващи със забележителна скорост.

„ Фразата „ листа на линията “ може да накара някои да се усмихват. Но рисковете, свързани с листата, смачкани в горната част на релсите от натиска на колелата на влаковете, което води до хлъзгав пласт, са доста действителни и от дълго време известни.

„ Както при доста произшествия, и този е резултат от композиция от доста разнообразни условия, събрани дружно, както във времето преди случая, по този начин и денем.

„ В резултат на това бариерите, сложени за отбягване на този вид събитие, не са работили дейно. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР