Един час с Христо Стоичков, който младите футболни таланти на

...
Един час с Христо Стоичков, който младите футболни таланти на
Коментари Харесай

Христо Стоичков със силна мотивационна реч пред футболните школи в Петрич

Един час с Христо Стоичков, който младите футболни гении на Петрич няма да не помнят, и 5 минути, които могат да трансформират живота на всеки от тях. Точно толкоз продължи мотивационното слово, което Камата държа пред локалните школи. Стоичков посети града по покана на Община Петрич и доктор Христо Мазнейков като част от лятното турне " 25 години от Съединени американски щати " 94 ", с което показва биографията си " Христо Стоичков. Историята " (изд. " Софтпрес " ).

Носителят на " Златната топка " бе предизвикан от въпрос на едно от децата - " Как да стигна до Барселона? ". С типичното си възприятие за комизъм Стоичков отвърна, че методите са няколко, с разнообразни транспортни средства, само че всеки от тях включва " труд, доста труд и след всичко това - доста труд ". После опита да вмести в няколко минути част от главните послания на биографията си, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков.
 Христо Стоичков: Обещавам ви, че ЦСКА ще има нов стадион!
Христо Стоичков: Обещавам ви, че ЦСКА ще има нов стадион!

" Ще приказвам с Гриша Ганчев. Никой няма да къса детелинки, няма да реже дървета! "

" Имаш една цел за реализиране, само че тази цел изисква доста работа. Трябва да слушаш треньора преди всичко, би трябвало да слушаш родителите си, би трябвало да си доста добър възпитаник и да си най-хубавият във футбола ", изясни Стоичков. Той напомни, че е почнал от футболна школа в Пловдив, два пъти е бил спиран от футбола, само че в никакъв случай не се е отказвал от детските си фантазии. Цялата тирада на Камата можете да прочетете в блога на " Софтпрес ".

" Никога не съм казвал " аз " и през годините също не преставам да държа на това. Независимо че съм станал европейски първенец с " Барселона ", без значение че съм спечелил " Златната топка " или " Златната обувка " от международно състезание - всички тези неща са се случили с помощта на моето семейство, моята брачна половинка, моите деца и моите сътрудници ", акцентира Камата.

След срещата си с локалните фенове на футбола дружно с кмета Димитър Бръчков Стоичков преряза лентата на актуализирания състезателен терен до гимназия " Пейо Яворов ".
 Христо Стоичков ще взе участие в откриването на новия стадион в Петрич
Христо Стоичков ще взе участие в откриването на новия стадион в Петрич

Беласица остава на паметния " Цар Самуил "

" Като футболист, като човек, господин Стоичков, постоянно сте бил образец за професионализъм, за неотстъпчивост на характера. Именно по тази причина децата гледат на вас като образец, който да следват в своя живот ", бяха думите на кмета към Христо Стоичков.

Биографията на Модерния ляв е същински феномен за родното книгоиздаване и единствено 9 месеца след излизането си към този момент има над 50 000 продадени екземпляра. " Историята " споделя за смайващото странствуване на едно момче от уличката на прилежащия блок до стохилядната сцена на " Камп Ноу " и в нея единственият български футболист, притежател на " Златна топка ", най-сетне позволява публиката покрай себе си.
 Христо Стоичков: Болно ми е за българския футбол! Американското лято няма да се повтори скоро
Христо Стоичков: Болно ми е за българския футбол! Американското лято няма да се повтори скоро

" Забравихме по какъв начин да учим нашите деца, по какъв начин да ги упражняваме "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР