Един български политик не трябва да има началници нито в

...
Един български политик не трябва да има началници нито в
Коментари Харесай

Каракачанов: Страхливи хора управляват страната ни. И страхливи хора се канят да ги сменят

Един български политик не би трябвало да има началници нито в Брюксел, нито във Вашингтон, нито в Москва
С този прочит на последните политически събития, свързани с смяна на позицията на България за еврочленството на районен съд Македония в Европейски Съюз, излиза почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация доктор Красимир Каракачанов. Конкретният мотив за мощните думи, които той написа във Facebook страницата си е конференцията, дадена през днешния ден от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

От дни диря Борисов, с цел да се опитам да дам рационалната позиция и този път. Но той се скри, коментира обстановката Каракачанов и припомня, че в действителност това държание не е нищо ново за някогашния министър председател.

На няколко пъти Борисов обясняваше на цялото общество за началниците в Брюксел, възмущава се още почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

Човек, управлявал 11 години, не може да си разрешава сходно подмазвачество.

Прилагаме и цялостния текст на

Борисов очевидно се надбягва с Петков в опита да се подмаже на западните водачи. Само по този начин може да се разяснява днешното му изявление. Че Петков се пробва да се хареса на брюкселските служители, е ясно, само че през днешния ден стана дефинитивно ясно, че Борисов се опасява от тях. Той напряко си говореше по какъв начин Европа и Америка нещо желали и трябвало да дадем.

Но това не е нищо ново – на няколко пъти Борисов обясняваше на цялото общество за началниците в Брюксел. Един български политик не би трябвало да има началници нито в Брюксел, нито във Вашингтон, нито в Москва. Човек, управлявал 11 години, не може да си разрешава сходно подмазвачество.

Борисов през днешния ден потегли и срещу личните си депутати, които от дни приказват (и правилно), че България не трябва да бърза.

Предложението на Франция насочва към един двустранен протокол, който не е и подписан. Оптимизацията на този протокол е същностно значима и тя няма по какъв начин да се случи от през днешния ден за на следващия ден.

Предложението е на прав път, само че са нужни най-малко още две неща: ясно наблягане на новата, а освен на средновековната история. Защото точно от новата история почва езикът на омразата.

Второ, значимо е гаранциите за периодите и стадиите на осъществяване да са на равнище Съвет, а не на равнище Еврокомисия. За да може и България да има контрола, а не някакви служители в Брюксел. Тава го споделям освен аз, само че дипломатите.

На всичкото от горната страна напълно мъгляво е по какъв начин ще бъде предпазена историческата истина във връзка с езика в Северна Македония.

Очевидно е, че няма по какъв начин тази оптимизация на рамката да се случи от през днешния ден за на следващия ден. А в случай че тази оптимизация не се случи, единствено ще опропастим положителната опция за прогрес.

Сега разбирате в каква обстановка бях аз преди години, когато ми се постановяваше да въздържам сходни подмазвачества. Защото в случай че през днешния ден имаме положително предложение от французите, това е точно тъй като не се огънахме години наред.

От дни диря Борисов, с цел да се опитам да дам рационалната позиция и този път. Но той се скри. Страхливи хора ръководят страната ни. И страхливи хора се канят да ги сменят. Но българите виждат и би трябвало помнят.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР