Един български лекар можеше вече да е погребан в бял

...
Един български лекар можеше вече да е погребан в бял
Коментари Харесай

Да лежи ли в затвора един български лекар, погубил Плъха? Бял ковчег или...

Един български доктор можеше към този момент да е заровен в бял ковчег, в случай че не се беше избавил самичък, с помощта на бързия си инстикт и не бе погубил крадеца с прякор Плъха.

Навръх националния си празник България сподели, че е жива и се подвигна в поддръжка на ренгенолога доктор Иван Димитров.

Разследването откри, че медикът е стрелял по бандита с прякор на гризач със самоделно оръжие. Стрелял е едвам, когато Плъха го е пробол в крайници. Ясно е какво е щяло да се случи, в случай че доктор Димитров не беше създал изстрел.

Прокуратурата му повдигна обвиняване в ликвидиране, за което законодателството планува до 20 години затвор. Трябва ли страната ни да се лиши от един добър доктор, единствено тъй като е избрал да живее?

Това е главният въпрос, на който би трябвало да отговорят магистратите, които към момента имат време да уточняват обвиняването против доктор Димитров, а не да постъпят бездушно.

Далеч съм от мисълта, че би трябвало да разстрелваме всеки, който се е опитал да посегне на имуществото ни. Тогава родината ни ще замязя на каубойски фон, а законите ще изчезнат.

В последна сметка човешкият живот е най-голямото благосъстояние и единствено Господ има право да реши по кое време и по какъв начин да ни повика при Себе си.

Но до момента в който сме живи би трябвало да се борим за справедливостта. А в тази ситуация СПРАВЕДЛИВОСТТА изисква доктор Димитров да не бъде съден като престъпен нарушител, а като човек, опитал да избави живота си.

Ивайло КРАЧУНОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР