Един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен

...
Един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен
Коментари Харесай

Напорист благоевградчанин успя да пробие в академичния свят на Китай

Един българин, съумял да пробие в университетския свят на гъстонаселен Китай. Адвокат, първенец по бойни изкуства, учител във водещи университети в Шанхай … и играч по MMA. това е благоевградчанинът Димитър Владиков. Владиков попада в Китай през 2014 година, когато персонални събития в живота му го карат да вземе решение да напусне България за дълго. Българската тапия му дава право да работи в целия свят, той обаче избира Китай. Владиков е имал три оферти за работа, от Съединени американски щати, Катар и Китай, като това от Китай е било най- примамливо. Предложили са му да води лекции по интернационално право в един университет напълно покрай Шанхай, написа struma.com.



Израсналият в квартал Грамада в Благоевград, квалифициран юрист, е заставен доста бързо, след идването си в Китай да свикне без google, без facebook, без gmail. Владиков признава, че в азиатската страна едни от най- търсените са учителите по британски. Димитър заран преподава в лицей по авиация, а след обяд образова чиновниците на една от най- огромните телекомуникационни компании в Шанхай.

" В момента в Китай и огромните градове, като Шанхай, Пекин, Хонг Конг оферират най- високи заплати на учителите в целия свят. Затова доста експерти от Съединени американски щати, Англия, Австралия идват тук. Тук на всички места има камери. Когато преподавателят влезе в час и затвори вратата, камерата се включва и всичко се следи. Как се преподава, по какъв начин учениците или студентите възприемат материала, който се преподава. Каква е дисциплината, по какъв начин учителя се оправя с проблематични обстановки, които могат да зародят по време на час. Тук дисциплината е на доста високо равнище.

Заплатите са сред 2500 и 45 00 $ " - добавя Владиков. Освен като учител Димитър се изявява и като треньор по олимпийско таекуондо. WTF версията е застъпена доста съществено в часовете по физическо образование в гимназиите и университетите. Благоевградчанинът няма желание да напуща Китай, най-малко до момента в който там имат потребност от него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР