Един автомобил не само може да вдига шум, той просто

...
Един автомобил не само може да вдига шум, той просто
Коментари Харесай

Кои звуци от колата не трябва да притесняват и стряскат шофьорите

Един автомобил освен може да подвига звук, той просто би трябвало да го прави. Факт е, че доста водачи се тормозят от това, само че има звуци, които не трябва да ги стряскат, категорични са специалисти. На всички е ясно, че една кола не може да се движи изцяло тихо.

Звукът от гумите по пътя по време на шофиране, да вземем за пример, е естествен и не всеки път би трябвало да бъде причина за безпокойствие. Нивото на шума, което гумите издават при шофиране, зависи от редица фактори - вид на гума, пътна настилка, скорост и други, написа AutoMedia.bg. Второ, шумът от вентилацията и климатика също е естествен за автомобила.

Нивото на този вид звук може да бъде друго и да варира според от настройките и интензивността на потребление на вентилационните системи. И трето - амортисьорите и окачването създават безвредни звуци. Това може да бъде да вземем за пример леко скърцане или почукване при придвижване по неравна повърхнина и е обвързвано с работата на тези значими елементи от автомобила.

Автомобилният мотор може да издава звуци, които не постоянно демонстрират щета. По-специално, някои щракащи или тихи шумове от мотора постоянно са звуци от работещи негови компоненти - задвижващи ремъци, помпи и така нататък.

Във всички горепосочени случаи е значимо да се извършите следната спогодба: водачът би трябвало да стартира да се тормози и да ревизира колата за неизправности, ако шумовете са съпроводени от други странни и необикновени звуци, а също и в случай че някои системи стартират да работят неизправно. В такива случаи специалистите предлагат неотложно посещаване в сервиз, където да бъде направена диагностика на автомобила за възможни повреди и недостатъци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР