Един автобус е неразривно свързан с нашето детство и с

...
Един автобус е неразривно свързан с нашето детство и с
Коментари Харесай

С тези автобуси пътувахме по времето на соца

Един рейс е неразривно обвързван с нашето детство и с ученическите ни екскурзии. Това е модерният за времето си межуградски модел „ Чавдар” 11М4. Произвежда се от 1977 година съвсем до края на социализма.

За разлика от предшественика си 11М3 този е със самоносеща структура и окачване на въздушна възглавница. Беше доста добър за времето си рейс, създаван по лиценз на Kassbohrer Setra. Возеше извънредно меко, имаше и модели с климатична апаратура. Двигателят беше 6-цилндров, 216 к.с. Raba по лицнез на MAN, произвoдство в Унгария. Осигуряваше му прилична скорост съвсем като на днешните междуградски първокласни рейсове.

Именно този модел автобуси притежаваше и БМТ „ Орбита “ (Бюро за юношески туризъм). С него сме ходили на екскурзиите в интервала 1984 -1986 година до Смолян и Пампорово, до Мелник и Роженския манастрир, до Габрово(Етъра), Дряново и В.Търново.

Автобусната линия от Пловдив до село Златовръх също оперираше с него, а когато на промяна беше чичо Кузма(бащата на двама братя мои прятели) от нашето село, ми спираше пред портичката на дядовата къща като маршрутка, споделя В. Стоилов пред socbg.com.
тагове рейс " Чавдар " екскурзии социализъм
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР